Vali Sinan GÜNER "6. İstihdam ve Kariyer Günü" Etkinliğinde

Bartın Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğiyle '6. İstihdam ve Kariyer Günü' etkinliği gerçekleştirildi.

Vali Sinan GÜNER, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdürü Ogün VURAL, TSO Başkanı Halil BALIK, ilimiz protokol üyeleri, işveren temsilcileri, davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Vali Sinan GÜNER, konuşmasına işveren ve öğrencileri bir araya getiren etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladı.

Konuşmasında Bartın’ın gelişmesinde üniversitenin önemli bir rolü olduğunu belirten Vali GÜNER 6. İstihdam ve Kariyer Günü etkinliğinin ülkemizin istihdam politikaları açısından son derece anlamlı olduğunu da kaydederek “İlimizde en üst kurumlardan en alta kadar her bir yöneticimiz ve işverenlerimizle birlikte herkes istihdam konusunda gayret göstermektedir. Yoksulluğun azalması ve dolayısıyla gelir artışı ile birlikte üretimin artması hepimizin arzusudur. Bunun için her gün bu düşüncelerle beraber projeler ve tedbirler alınmaktadır. Bu noktada Bartın Üniversitesi tarafından organize edilen ‘İstihdam ve Kariyer Günü’nü işveren ve işi alacak olan kişileri bir araya getirmesi açısından çok önemli buluyorum. İş gücüne katılacak olan öğrencilerimiz ve mezunlarımızı sistematik olarak bir araya getirmek ve onların ufkunu açacak bilgiler ile görüşmeleri sağlamak çok faydalı olacaktır. Ayrıca bu etkinlik ülkemizin istihdam politikaları açısından da son derece anlamlı ve çözüm odaklı bir yaklaşımın sonucudur.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bartın’da Çalışma ve İş Kurumunun istihdamı arttırma ve işsizliği önlemesi yönündeki çalışmalarından dolayı kurum ve sektör temsilcilerine teşekkür belgesi verildi.

“6. İstihdam ve Kariyer Günü” etkinliği gerçekleştirilen açılış törenin ardından, fuaye alanında stantların ziyaretiyle devam etti. Bartın Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İŞKUR tarafından kurulan stantlarda öğrencilere kariyer planlaması ve iş başvuruları hakkında bilgiler verildi. Fuaye alanında kurulan diğer stantlarda ise farklı sektörlerden katılan işveren temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.