BAŞI HEYECAN, SONU HÜSRAN, HAVAYA UÇAN MİLYONLAR..!

PRANGALAR bile eskidi, kurban derilerinin bağışlarıyla da desteklenen Karaman Havacılık Meslek Yüksekokulu binası kaderine terk edildi. Bahçesi de alkoliklere havadar bir mekan olarak kullanılarak kayıtlara geçti.

MİLYONLUK EĞİTİM YUVASI VİRANE, AVLUSU BİRAHANE  ?

KARAMAN’da yıllar önce projelendirilen ve 6 yıl önce Yeşildere Toplu Konutları mevkisinde TOKİ İdaresince inşa edilen, sonrasında ise Türk Hava Kurumu’na tahsis edilen Karaman Havacılık Meslek Yüksekokulu, kaderine terk edildi.

Havacılık sektörünün hızla büyümesiyle artan pilot ve ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Türk Hava Kurumu Başkanlığı tarafından 2015 yılında Karaman'a 600 öğrenci kapasiteli Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu yaptırıldı.

Karaman’da Ereğli karayolu üzeri Yeşildere Tarım Konutları bitişiğinde 17 bin metrekare arsa üzerinde Karaman halkının kurban derisi ve nakdi bağışlarıyla 11 bin metrekarelik alanda binası yapılan Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu son olarak kaderine terk edildi.

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ ALINACAKTI

2016 yılında, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Karaman Havacılık Meslek Yüksekokulu için öğretim görevlisi alım duyurusunda bulunmuş ve 2017 yılına da atamaların yapıldığı duyurulmuştu.

Bu konu, "Karaman Havacılık Meslek Yüksekokulu" Uçak Teknolojisi (Türkçe) bölüm veya programına ilişkin kadrolara öğretim görevlileri alınacağına dair, 02 Mart 2016 tarihli ve 29641 sayılı Resmi Gazete’nin "Çeşitli İlanlar" kısmında yer alan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğünün duyurusunda yer almıştı.

İNŞAAT BİTTİ, OKUL BİR TÜRLÜ AÇILAMADI

Dönemin, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Işık ve öğretim üyeleri, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Mahmut Büyükağcı ve Yeşildere eski Belediye Başkanlarından İbrahim Koçak, o dönemde gerek kurumsal ziyaretler gerekse Havacılık Okulunda incelemelerde bulunmuştu. Yine dönemin Valileri Murat Koca ve Fahri Meral’de okul bölgesinde yetkililerle yaptığı incelemelerinde bilgiler almıştı.

Karaman’da milyonlarca lirayı bulan Havacılık Meslek Yükseokulu inşaatı, açılması ile sivil havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan personellerin yetiştirmesi hedeflenmişti.

Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından tahsis edilen 17 bin metrekare alan üzerine 11 bin m2’yi kapsayan Havacılık Yüksekokulu 600 öğrenci kapasitesi ile ilke etabında 2016 yılında öğrenci alacaktı.

Karaman’da kamuoyu tarafından bilinen Türk Hava Kurumu (THK) Karaman Şubesi Başkanı Mahmut Büyükyağcı, bu eğitim projesi için ise 2010 yılında Karaman kamuoyuna Karaman'a Havacılık Yüksekokulu'nun açılacağının müjdesini vermişti.

Büyükyağcı, yine 2017 yılında düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde 7 ilde Havacılık Yüksekokulu'nun açılacağını bu 7 il arasında da Karaman'ın da olduğunu söylemişti. Büyükyağcı, yaptığı heyecan dolu açıklamasında; “Havacılık Yüksekokulu çok güzel bir okul. Okulun içinde küçük bir havaalanı hangarı okulu bulunuyor.”demişti.

TOPLANAN DERİLERLE YAPILDI

Önceki yıllarda Kurban Bayramında toplanan derilerle Havacılık Yüksekokulu'nun Karaman'a kazandırıldığını söyleyen Türk Hava Kurumu (THK) Karaman Şubesi Başkanı Mahmut Büyükyağcı, "Kurban Bayramında topladığımız kurban derilerimizle biz bu okulu kazandık. Gerçekten kurumun ne kadar deri toplayan bu okulu kazanır demesinin ardından bizde elimizi taşın altına soktuk ve çalışmalarımıza başladık. Karaman’da ciddi anlamda deri toplandı ve biz bu okulu Karaman'a kazandırdık" diyerek o dönemlerde kamuoyuna heyecan veren açıklamalarda bulunmuştu.

Ayrıca, Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından yapılan Havacılık Meslek Yüksek Okuluna Müdür ve Öğretim Görevlileri ataması yapılmış, dönemin Yeşildere eski Belediye Başkanı İbrahim Koçak, yaptığı açıklamada, “Ankara’da üniversite rektörlük binasında Karaman Meslek Yüksek Okulu için Rektör Bey, Genel Sekreter ve Yetkilerle birlikteydik. İnşallah Havacılık Yüksek Okulu yeni öğretim yılında Yeşildere tarım köyde bulunan okulda öğretime başlayacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Yine Dönemin Türk Hava Kurumu Başkanlığı da bu projeyle ilgili olarak basına verdiği demeçte, hükümetin 2023 vizyonu doğrultusunda ortaya koyduğu "Türkiye'yi dünyanın havacılık üssü yapma" hedefine katkı vermek istediklerini dile getirmişti.

Son olarak o yıllarda Havacılık alanında nitelikli eleman yetiştirme konusunda projelendiren okul için, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'da THK'nın faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi almış ve söz konusu yüksekokul için manevi destek vermişti.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Maliyeti milyonu aşan Havacılık Yüksekokulu binasında eğitim öğretim olmayınca bina ve çevresi adeta kaderine terk edildi.

Kullanılmayan eğitim yuvasının bina kolon ve bazı bölümlerinde çatlaklar meydana geldi. İçerisinde çeşitli eğitim malzemelerinin de yer aldığı gözlenen okul binasının girişindeki danışma kulübesi de camları kırık ve bazı bölümlerinin zarar gördüğü gözlendi.

KİM, KİMLER İLGİLENİYOR ŞİMDİ ?

Halkın yaptığı kurban derileri bağışlarının katkıları ile de desteklenerek yaptırılan okul bahçesi ayrıca bakımsız hali ile de dikkat çekti. Bahçedeki otlar yer yer bakımsızlıktan oturma banklarının boyutuna ulaşırken, onlarca alkol şişesi ve kutuları da görenleri hayretler içerisinde bıraktı. Hal böyle olunca öncesinde heyecan veren sonunda ise hüsrana uğrayan eğitim yuvasının akıbetinin ise ne olacağı henüz bilinmiyor.
 












karaman haber karaman habercisi karaman haber son dakika trafik kazası karaman haber siteleri karaman haber - imaret karaman havacılık okulu karaman boşa giden milyonlar karaman yapılan okul boşta