BAŞKAN BOYNUKALIN; "BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRATİK TOPLUM DÜZENİNİN EN ÖNEMLİ GEREKLERİNDEN BİRİDİR. "

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.


“Mesleğini onurla icra eden basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyoruz. Toplumsal farkındalığın artırılması, hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır.”diyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın mesajında;
“Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna önemli katkılarda bulunan siz gazetecilerimizin, kamu adına hareket ederek, doğru ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirmesi takdire şayandır.
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği bir çağda kadına, çocuğa, engelli ve yaşlılarımıza, şehit yakınları ve gazilerimiz ile tüm çalışan işçilerimize yönelik her türlü pozitif ayrımcılığın geliştirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır.
Tarafsız ve güvenilir haberciliği kendine ilke edinmiş ve tüm şartlar altında doğru, tarafsız, gerçek haber yaparak bizleri olaylar, haberler hakkında aydınlatan haberdar eden tüm gazetecilere teşekkür ediyoruz.
Gazeteciler çalışmalarında, ülkemizin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olarak dinamizmini sürdürmesine hizmet etmektedir.
Yine ülkemiz, iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeye uyum sağlayan yazılı ve görsel basın, sosyal medya ve internet gazeteciliği alanlarında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaktadır.
Bu anlamda sağlıklı bir kamuoyunun varlığı için medya çalışanlarımızın tarafsız ve doğru bilgilendirme hususlarındaki hassasiyetleri ve meslek ahlakını gözeten çalışmaları daha da önem kazanmaktadır. Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir.
Millet için yazan,  gece gündüz çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, emek veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. “ Toplumların bilinçlenmesi ve gelişmesi için çalışan, savaş ve doğal afet gibi her türlü zor koşullarda, kamunun menfaatleri için doğru ve objektif habercilik yapan değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatınızda başarılar dilerim.