BAŞKAN BOYNUKALIN FAALİYET VE HİZMETLERİ PAYLAŞTI

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi sanayicilerle 5. Olağan Genel Kurulunda bir araya geldi.

KARAMAN OSB’DE  FAALİYETLER İSTİŞARE EDİLDİ

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi sanayicilerle 5. Olağan Genel Kurulunda bir araya geldi.

Karaman OSB Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Karaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı ile sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Toplantı öncesinde Karaman Organize Sanayi Bölgesinde sürekli ihtiyacı duyulan nitelikli personel yetişmesi konusunda da mesleki eğitim projesi kapsamında konular da ele alındı. Ayrıca toplantı öncesinde misafir katılımcı olarak Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’da bu konuda sanayici ve iş adamlarını bilgilendirdi.

Divan Başkanlığı ve katip üyeliklerinin yerini almasının ardından saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporları okundu. Toplantı, bilanço, gelir ve gider tablolarının görüşülmesi ile arsa tahsisleri prensiplerinin belirlenmesinin ardından 2021 Yılı tahmini bütçe değerlendirildi.

BAŞKAN BOYNUKALIN FAALİYET VE HİZMETLERİ PAYLAŞTI

OSB yönetimi adına yapılan faaliyet hizmet ve çalışmalar hakkında sanayicilere seslenen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın;

“Sevgili sanayici arkadaşlarımız, Ziya Paşanın da Beyitinde Dediği gibi “İnsanın Aynası iştir, Lafa Bakılmaz” Karaman OSB Yönetim Kuruluna geldiğimiz günden bu yanabir çok hizmet ve çalışmalarda bulunduk. 54 bin metre kare sıcak asfalt kaplaması yaparak Organize Sanayi Bölgemizin Yolları Birinci Sınıf asfalt kalitesine getirdik.

8450 metre kanalizasyon ve Yağmur suyu hattı daha yaparak OSB’mizin Yağmur suyu ve Kanalizasyon altyapısını tamamladık.

3700 metre Telekomünikasyon altyapı çalışması Yönetim Kurulumuz talimatı ile yapılarak bölgemizde FİBER altyapısız yer kalmadı.

Genişleme alanımıza 8 adet Elektrik Trafo binası alınarak bölgemize yeni katılacak olan tesislerimizin elektrik enerji altyapı ihtiyacı karşılandı. Elektrik Enerjisi altyapısı için bu yıl 41 bin metre Elektrik Kablosu alınarak Genişleme alanımızın bu yılsonu itibari ile Elektrik altyapısının tamamlanarak sanayicimizin hizmetine sunacağız.

Doğalgaz altyapı çalışmalarında ise; 4000 metre çelik hat, 4810 metre polietilen boru ve 2 adet istasyon alımı yapılarak bu yılsonu montajını tamamlayıp bölgenin tamamına doğalgaz altyapısı getirmiş olacağız.

Bu yıl Doğalgaz da OSB Yönetim Kurulumuz talimatıyla Müdürlük personellerince tüm sanayicilerimizin ağır bakımlarını yapmaya başladık.

Su altyapı çalışmalarında ise; 6670 metre polietilen boru döşenerek, Bölgemizin su altyapısını tamamlamış olacağız.

16 bin 207 metre karelik alanda toplam da 35 bin adet Fidan ile 100 bin adet Lavanta ekimini gerçekleştirdik.

15 bin metre kare alan üzerine FİFA standartlarında 250 kişilik Seyirci tribünlü yanı sıra soyunma odalarından Spor Kompleksini OSB’mize kazandırdık.

Güvenlik noktaları oluşturularak Organize Sanayi Bölgesini genel kapsayarak MO-BE-SE sistemlerini kurulumunu gerçekleştirdik. MO-BE-SE sistemi ile birlikte Organize Sanayi Bölgemizi 7-24 kayıda alarak daha güvenli hale getirdik.

Karaman OSB’mizi Çevreleyecek şekilde Duvar Çalışmalarına başlayıp yaklaşık 3 km sini tamamlanmış olup 7 km lik alanı daha yaptığımızda Genişleme alanını da kapsayacak, güney kısmımızı tamamen kapatmış olacağız.

Tüm Dünyayı Etkisi altına KORANAVİRÜS salgınına karşı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz tarafından salgına karşı tüm tedbir ve hijyen çalışmaları başarıyla uygulandı. Bunun yanı sıra Tüm Türkiye de esnek çalışmaya geçildiği dönemde biz Karaman Organize Sanayi Bölgesi olarak personelimizi tam zamanlı sahada tutarak sanayicimizin işleri aksamayacağı şekilde hizmetlerimize devam ettik.

Organize Sanayi Bölgemizde bulunan fabrika ve işletmelerinin dezenfekte çalışmaları yapılarak, sanayicilerimizin salgınla mücadele konusunda hep yanlarında bulunduk.
Karaman Organize Sanayi Bölgemiz için Büyük bir yatırım olan Atık Su Arıtma Tesisinin İhalesini geçtiğimiz aylarda yaparak, inşaat çalışmalarına başladık.

Atık Su arıtma Tesisi ile günde ‘9 bin ile 18 bin metre küp arası’ kapasite ile çalışacak olan, bölgemizin uzun yıllar kullanabileceği modern bir tesise kavuşmuş olacak.
Karaman Organize Sanayi Bölgemize 4 Km uzaklıkta deneyimli bir mühendis ekibi ile inşaa edilen atık su arıtma tesisi, Karamanımızın uzun yıllardır sıkıntı çektiği Atık Su sorununa da çözüm sunacak.

Tüm bu yapılan hizmetlerimizde bizlere destek veren tüm kurum, kuruluş ve sanayicilerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum.
Yine bu yıl pandemi salgınında öncelikle tüm sağlık çalışanlarımıza moral ve motivasyon katmaya yönelik sanayicilerimizin gösterdiği ikramcı tavırlar bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır.

Eğitimde öğrencilerimize tablet desteğinde bulunulmuş ve bu konuda da emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla elimizden gelen çaba ve gayreti gösterdiğimizi belirterek, bu duygu ve düşüncelerle toplantımıza katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum.  Sağlık başta olmak üzere huzur ve mutluluk içerisinde hayırlı ve bol kazançlı nice yıllar diliyorum. Yönetim Kurulu arkadaşlarımın adına da tüm hemşerilerimize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyoruz. Sağ olun, var olun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi.

Toplantı, daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının genelgesi kapsamında OSB’lerde kurulmayacak tesislerin dağılım şeması da sanayicilere ibra edildi.

OSB’de verimli bir atmosferde geçen ve sanayicilerle yapılan istişare toplantısı firma temsilcilerinin dilek ve temennileri ile son buldu.












 















karaman osb sanayi i̇stişare toplantı firma