BAŞKAN ÇİMEN BASIN BAYRAMINI KUTLADI

İlimizde, ülkemizde, dünyamızda insanın bilgiye ulaşma, kendi fikirlerini ifade edebilme ve doğruları öğrenebilme özgürlüğünün en temel hak olduğunu, mesajında belirten Başkan Ercan ÇİMEN, açıklamasında şunları kaydetti;

 “Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü ülke demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.  24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz’da kutlanmaktadır.”

Günümüzde basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur.

Halkına doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları,  haber alma ve yaymanın en etkili aracıdır. Demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile görevini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.  

     Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Doğrularımızı duyuran, hatalarımızda bizleri uyaran bu kadim mesleğin temsilcilerinin farkında, yanındayız.

Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına, mesaisinden, emeğinden, sıhhatinden ve hatta hayatından olma pahasına çalışan tüm basın mensuplarımızın emekleri için minnettarız. 

            Bu vesileyle, zor koşullarda, bıkmadan, usanmadan, özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının hayatını kaybedenlere, Allah’tan rahmet diliyorum. Sıhhatini kaybedenlere, Allah’tan şifa diliyorum.

 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.