BAŞKAN EROĞLU'NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Mübarek kanları ve canları ile bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum” dedi.

Başkan Eroğlu; “Büyük Taarruz esasen birliğini ve bütünlüğünü her şeye rağmen korumuş olan milletimizin muazzam bir ayağa kalkış hamlesidir. 1071 tarihinde Malazgirt’te başlayan şanlı yürüyüş; Kosova’dan Otlukbeli’ne, Çaldıran’dan Mohaç’a uzanarak, Çanakkale’de Anafartalar ve Conkbayırla abideleşmiş, Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılması ve akabinde Büyük Taarruzla taçlanmıştır. 

Milletimiz, 30 Ağustos’ta alnının akıyla vatan mücadelesinden zafer ile çıkarak, bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos Zaferini yaşatan Milli Ruh günümüzde de devam ediyor. Dünden aldığımız ilhamla, gelecekte daha huzurlu ve güçlü olacağımıza yönelik inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Elde ettiğimiz başarılarla bölgede söz sahibi olduğumuzu dünyaya bir kez daha ispatladık. Bugün, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele bir istikbal mücadelesidir. Doğu Akdeniz’de dayatılmaya çalışılan Sevr’e boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha gösterdik. Bu millet nasıl ki, 30 Ağustos Zaferini kazanıncaya kadar bedel ödedi ise bugün de bağımsızlık ve ekonomik haklarını koruma noktasında aynı bedeli ödemeye hazırdır.

Tarihi; büyük zaferlerle, kutlu fetihlerle dolu Anadolu’nun, dünyadaki yerini tescillediği 30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Türk'ün gerçek kurtuluş güneşi 30 Ağustos sabahı ufuktan bütün parlaklığıyla doğacaktır” cümlesiyle daha net anlaşılmıştır.

Bu büyük zaferin kazanılmasında başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milletimize eşsiz zaferler kazandıran, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, Zafer Bayramımızı kutluyorum.”

tokat belediyesi tokat belediyesi beyaz masa tokat belediyesi vefat edenler tokat belediyesi iletişim tokat belediyesi otobüs saatleri