BASKILAR UZMAN DOKTORLARI KARAMAN'DAN KAÇIRIYOR

Karaman'da uzman sağlık personeli mobbing, (psikolojik baskılar) karşısında direnemiyor.

BAŞHEKİMLİK, DOKTORLARA NEŞTER VURUYOR

PSİKOLOJİK BASKI UZMAN DOKTORLARI KARAMAN’DAN BİR BİR KAÇIRIYOR

SAĞLIK MELEKLERİ KARAMAN’DAN UÇUYOR, BAŞHEKİMLİK BUNA ÇANAK TUTUYOR

ÜLKEMİZDE bütün şehirler ve ilçelerdeki hastaneler, uzman doktor açığını kapatabilmek ve koruyabilmek adına her dönem çaba sarf ederken, Karaman’da ise açığı her dönem aranan uzman sağlık personeli psikolojik baskı ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

Hal böyle olunca Karaman’da Devlet Hastanesinde uzman doktorlara yönelik uygulanan mobbing (psikolojik baskılar), sağlık meleklerini de istifa etmek ve şehri terk etmekten başka bir çare bırakmadı.

Yapılan ihbar ve araştırmalar sonrası doktorların bu konudaki şikayet ve temennileri de, gün be gün artıyor.

250 binin üzerinde nüfusa sahip olan ve son yıllarda bölgesinde sürekli göç aldığı gözlenen Karaman’da özellikle Karaman Devlet Hastanesinde sağlık camiasında son aylarda yaşanan iç sıkıntılar adeta buhrana dönüşmüş durumda. 

2 AYDA 5 UZMAN HEKİM GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

İddiaya göre adını Eğitim ve Araştırma adı altında hizmetlerini sürdüren sağlık kurumu Karaman Devlet Hastanesinde, Başhekimlik ve Hastane Müdürlüğünce  doktorlara yönelik uygulanan baskılar sonucu 5 uzman hekim görevinden istifa ederek kurumdaki görevini sonlandırdı. İstifa eden doktorların bir kısmı özel hastanelerle anlaşma sağlarken, bir kısmının da şehri terk ettiği öğrenildi.

Son iki ayda acil tıp, göz hastalıkları, ortopedi, genel cerrahi bölümünden uzman doktorlar istifa etti.

İstifa eden doktorlar arasında Uzman Genel Cerrah Mehmethan Cihan, Uzman Göz Doktoru Ömer Ekici, Uzman Ortopedist İlker Dedeli, Acil Uzman Hekim Şeyma Akça le Gastroenteroloji,Onkoloji ve Yoğun Bakım Uzmanlarının da aralarında yer aldığı liste giderek büyüyor.

SAĞLIK MELEKLERİNE PSİKOLOJİK BASKI

Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi son yıllardaki en kötü günlerini yaşıyor.

Hastanenin eğitim araştırma hastanesi olması sebebiyle göreve gelen yeni öğretim üyeleri, çalışma şartlarının kötülüğü ve malzeme eksiklikleri ve hastane yönetimiyle yaşadıkları sorunlar sebebiyle, Karaman’dan bir bir ayrılmak zorunda kalıyor.

Karaman’da tek olan Gastroenteroloji, Onkoloji, Yoğun bakım gibi yan dal uzmanlarının kendilerine üniversite kadrosu verilmiş olmasına rağmen Karaman’da kalmak istemedikleri, görev süreleri biter bitmez ayrılacakları belirtiliyor.

Malzeme temini konusunda hastane başhekimliğinin hiçbir çabasının olmadığı ve başka hastanelerden temin edilen malzemelerle ameliyatların yapıldığı bilgi edinildi.

Çoğu zaman bazı ağrı kesiciler ve oksijenli su gibi basit malzemelerin bile hastanede bulunmadığı iddia edildi. 

Hastanede sorunlar arasında kan alma ünitesinde tahlil yaptırmak için hastaların saatlerce bekletildiği, özellikle çevre köy ve ilçelerden gelen hastaların mağdur oldukları gözlendi.

Hastane yöneticileri bu konuda bir şey yapmazken,  hastaya istenen basit bir Ultrason için bile 3 ay sonrasına randevu veriliyor. Yine Endoskopi ünitesinde randevu işlemlerinin 2 ay sonrasına verilirken, hastaların özel hastanelere ve yakın illere gitmek zorunda kaldıkları ve mağdur oldukları öğrenildi.

Hastane başhekimliğinin sorunlarını söyleyen doktorlara da kötü muamele yaptığı, böyle giderse Karaman halkına hizmet eden nitelikli doktor sayısının da istifa edeceği ve Karaman’dan ayrılması bekleniyor.


 

Hastane Karaman Doktor İstifa Uzman Mobbing Başhekimlik Haber Gündem