Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Bölge Odası Konferans Salonunun Açılışı Yapıldı

Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Bölge Odası Konferans Salonunun Açılışı Yapıldı

Açılışa; Valimizin yanı sıra Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, kamu kurum yöneticileri, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)  Yönetim kurulu üyeleri, Batman oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve ilimizde görev yapan muhasebeciler katıldı.
 
Programda, Batman-Siirt SMMM Odası Başkanı Servet Kurt, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Valimiz Hulusi Şahin birer konuşma yaptı.
 
Mali müşavirlerin desteği olmadan, iktisadi faaliyetlerin yürütülmesinin zor olduğunu ifade eden Valimiz, "Kamu giderlerinin büyük çoğunluğu mali müşavirlerin elinde geçiyor. Aynı zamanda her türlü ekonomik faaliyetler mali danışmanlık alması gerekir. Batman'da böyle bir odanın olması sanayicilerimiz için çok önemlidir" diye konuştu.
 
Devletin zenginliği, vatandaşların zenginliğinin toplamından ibaret olduğunu belirten Valimiz, "Devlet vatandaşın vergileri ile büyür. Eğer bizler vergilerimizi düzenli bir şekilde ödersek devlet büyür ve gelişir. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odalarının Türkiye'de kayıt dışı ekonominin azaltılmasında ve vergi gelirlerinin düzenli bir şekilde artışının sağlanmasında çok önemli katkıları var" dedi.