İlimizde "Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış " Yürüyüşü Binlerce Gencin Katılımıyla Gerçekleşti

Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde İlimizde Valiliğimizin öncülüğünde Batman Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğiyle "Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış " yürüyüşü binlerce gencin katılımı ile gerçekleşti.

Batman Park AVM önünde başlayıp, Atatürk Parkında sona eren yürüyüşe; Valimiz Hulusi Şahin, Eşi Ebru Şahin, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, kamu kurum yöneticileri, vatandaşlar ve binlerce genç katıldı.
 
Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, “Gençlik Şühedanın İzinde” ve “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları eşliğinde yürüyüş tamamlandı.
 
Atatürk parkında şehitlerimiz ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından gençlere hitap eden Valimiz, "1915 kışında binlerce vatan evladı, sırtlarında bir palto, ayaklarından çarık olmadan esaret altında olan Kars, Ardahan vatan topraklarını düşman elinde kurtarmak için Allahuekber dağlarında tipiye yakalandılar. Evlatlarımızın çoğu düşman kurşunundan değil, maalesef -40 derecede soğukta donarak şehit oldular. Sadece Sarıkamış'da değil, biz rahat uyuyalım diye vatanın her köşesinde şehit verdik.  Yüz sene önce Kut'ülAmare'de, Gazze Muharebeleri'nde, Çanakkale'de  sadece Anadolu'da değil, dünyanın dört bir tarafından şehitverdik. Kurtuluş Savaşı'nda düşmanı denize dökmek için şehit verdik,  Kore'de, Kıbrıs'da şehit verdik. İç güvenlik harekatında şehit verdik, vermeye de devam ediyoruz.  En son Batmanımızda Birol kardeşimizi sonsuzluğa uğurladık. Bu topraklarda yaşamak kolay değil, bayrağımızı dalgalandırmak için bedel ödemek zorunda kalıyoruz.  Bu bedeli bu güne kadar hep ödedik.  Kimsenin toprağında ve vatanında gözümüz yok.  Ama kimsenin bizim vatanımızda emelleri olmasına da izin vermeyiz.  Biz bu pazar sabahında o büyük insanların (şühedanın) evlatları ve torunları olarak buradan herkese haykırıyoruz;  barışça yaşayalım, güzelce yaşayalım,şühedanın torunları olarak,  toprağımızda gözü olanın da gözünü çıkarmaktan geri durmayız. Gençlerimiz de bu duygunun ve yüksek karakterin temsilcileri olarak bu gün buradalar. Batman'dan vatanın gerçek evlatları olarak; biz buradayız, ayaktayız bayrağımızı dalgalandırıyoruz mesajını hep beraber verdik. Hepinize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.