BELEDİYE 2 YILDA NELER YAPTI, MEDYA İLE BİR TÜRLÜ BULUŞAMADI ?

ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLİRLİK KALMAZSA ÇÜRÜME BAŞLAR

BELEDİYE 2 YILIN HESABINI NE ZAMAN VERECEK ?

KARAMAN BELEDİYESİ 2 YILDA NELER YAPTI, MEDYA İLE BİR TÜRLÜ BULUŞAMADI


Karaman Belediyesi, kaynaklarını nasıl kullanıyor. Belediye Mart 2021 itibarı ile gelinen 2 yıllık hizmet sürecinde il merkezde bütçesi dahilinde ne kadar yatırım yapabildi ?

Karaman Belediyesi, yatırım ve hizmet anlamında verimli kaynaklarını nasıl kullanıyor. Belediye buna rağmen borcunda bir azalma gerçekleştirebildi mi. ?
Kaynaklarını verimli kullanmayı amaçlayan Karaman Belediyesinde, halkın parası kullanılırken, bütçesi ile son 2 yılda neleri başardı. 

2019 seçimlerinin ardından Karaman’da Belediye yönetimini devir alan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, idari takım kadrosu ile halkın beklentilerine ne kadar cevap verebiliyor ?

MEDYA İLE BİR TÜRLÜ BULUŞAMADI

Karaman’da asli ve rutin hizmetlerle başlıca süregelen alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra, şehrin kalkınma ve büyümesine yönelik ne tip projeler ve bu projelerin hangi aşamada olduğu noktasında kamuoyu bir dizi cevaplar bekliyor. 

2. yılını geride bırakan Karaman Belediyesi ve yönetimi, bugüne kadar çalışmaları rapor eden genelleyici ve kapsayıcı bir basın toplantısı dahilinde medya buluşmalarını ne kadar önemsiyor. 

2019 yılında “Mutlu, huzurlu, yaşanabilir marka bir şehir için 100 büyük proje” sloganı ile seçmenin karşısında boy gösteren Milliyetçi Hareket Partisinden seçilen Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı; “Elma denilince akla Karaman gelmesinden, Öğrencilere tek kart desteğine, ev kadınlarının aile ekonomisine ayda 500 TL katkı sağlayabilme olanağından, Karaman'ı temsil edecek futbol takımının ihtişamlı günlerine geri dönmesine kadar heyecan ve arzuyla hazırlanan 100 projeden bugüne kadar hangilerini gerçekleştirebildiği konusunda kamuoyunu ne zaman bilgilendirecek ?

Küçüğünden büyüğüne hedeflenen her tip proje hangi aşamada yol alıyor. Bu tür hizmet ve faaliyetler Karaman medyası ile ne kadar paylaşılıyor ?

Ulaşım ve otoparktan sosyal ve kültürel çalışmalara kadar çözüm odaklı hazırlanmış “100 büyük Proje”nin yeni dönemde hayata geçirilebilmesi için ne gibi çalışmalar yapılıyor, yapılıyorsa bu çalışmalar ne yönde ilerliyor ?

Karaman'da 2019 seçim sürecinde çok farklı bir çalışma ortaya koyarak kamuoyunun karşısına çıkan ve vatandaşlarla samimi ve sıcak diyaloglar kurarak Milliyetçi Hareket Partisinden Karaman Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Savaş Kalaycı, bu güzel projelerin hayata geçirilmesinde harcadığı mesaisinde ne kadar yol kat edebildi. 

“ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLİRLİK KALMAZSA ÇÜRÜME BAŞLAR”

Hizmetinde 2. yılını geride bırakan Karaman Belediyesinde faaliyetlerin kapsayıcı durumu yerel medya aracılığı ile ne kadar kamuoyu ile paylaşılıyor.

Merkez hizmet faaliyetleri noktasında en büyük kurum olan Belediyelerin çeşitli illerde farklı aylar ve yıl bitimleri ile birlikte halk ve medya buluşmaları ile hizmetlerini tanıtma çabası,
Başkan ve idarecilerin de sorumluluk bilinci ile hesap verilebilir bir politika izledikleri gözlerden kaçmıyor. 

Karaman’da da bu durum değerlendirildiğinde, hizmet ve faaliyetlerin kamuoyu ile paylaşılması herkes tarafından bekleniyor. 

Çünkü en güzel, en onurlu görevlerden biri de hesap verilebilmesidir. Çünkü kamuda şeffaflık ve hesap verebilirlilik kalmazsa çürüme başlayabilir. 
Sonuç olarak yöneticilerin kamu gücünü ve bütçesini doğru ve yerinde kullanıp kullanmadığının hesabını da vermesi gerektiği kamuoyu tarafından biliniyor. 


 

karaman politika belediye haber başkan savaş kalaycı