BELEDİYE 3 AYDA 772 İŞÇİ ALACAK, BAŞVURULARIN HIZ KAZANMASI BEKLENİYOR

KARAMAN BELEDİYESİ, İŞÇİ AÇIĞINA KARŞI SAVAŞ AÇTI

BELEDİYE, İŞÇİ AÇIĞINA KARŞI SAVAŞ AÇTI

ONGUN YÖNETİMİ, SİYASİ DEĞİL TİCARİ KAFAYI ÇALIŞTIRIYOR

KARAMAN’DA BELEDİYESİ 3 AYDA 772 İŞÇİ DAHA ALACAK, BAŞVURULARIN HIZ KAZANMASI BEKLENİYOR

Gerek Belediye, gerekse ONGUN A.Ş’ye yapılması beklenen iş alımları ile ilgili başvuruların bugünden itibaren de hızlanması bekleniyor.

Karaman Belediyesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet yürüten ONGUN A.Ş grubu altında  Karaman’da işçi açığını azaltma adına adeta savaş açarak istihdama yönelik hamlelerini hızlandırdı.

Bugün 1250 işçi sayısına ulaşan Karaman Belediyesi ONGUN A.Ş’de, 2023 yılında 2022 personel alımı hedefine varılması planlanıyor.

2023 yılına kadar yapılacak olan yatırımlar sonucunda 2022 kişiye istihdam yapmayı hedefleyen Ongun yönetimi hedefleri doğrultusunda yılsonuna yaklaştı.

Böylece Karaman’da iş anlamında özellikle gençlere de umut olması beklenen Karaman Belediyesinde, ONGUN aracılığı ile işe alınacak başvuruların bugünden itibaren hız kazanması  bekleniyor.

Karaman Belediyesinin bir kuruluşu olan Ongun A.Ş, 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından, kadrosuna 223 personel ilave ederek çalışmalarına başlamıştı.
 
2023 yılına girer girmez personel sayısını 2 bin 22’ye tamamlamayı hedefleyen ONGUN A.Ş, atölyelerinde ayakkabı, terlik ve tekstil üretimini sürdürürken, pandemi döneminde maske üretimi ile de yoğun bir şekilde mesai harcamıştı.

SİYASİ DEĞİL, TİCARİ KAFA

Karaman’da Hamidiye mahallesinde kurulan fabrikalardaki atölyelerde üretim halen devam ediyor.
 
Karaman’da istihdama yönelik katkılar sunmayı da amaçlayan ONGUN Yönetimi, 2023 hedeflerine yaklaşmayı arzuluyor.

ONGUN Markasıyla Türkiye piyasasına giren ve böylece istihdam adına Karaman’da bir ilkeye daha imza atılması hedeflenirken, daha büyük gelir ve daha fazla istihdam da hedefleniyor.

Şu anda mevcut 1250 istihdamı bulunan Ongun A.Ş, ilk etapta ayakkabı üretim tesislerinde tanınan ünlü markaların fason üretimlerini yaparak faaliyetlerine başlamıştı.  İlk etapta 100’ün üzerinde kişiye istihdam oluşturulurken yeni yapılan projelerle yılsonu itibariyle 772 daha işçi alınarak 2023 yılında 2022 işçi hedefine ulaşılması planlanıyor.

Ongun A.Ş, özel şirket anlayışıyla yönetilirken, bu kapsamda ARGE çalışmalarına da önem veriliyor. ONGUN yönetimince, bu kapsamda, “Allah nasip ederse 2023 yılında bu hedefimize ulaşmış olacağız.”ifadeleri yer alırken, şirketin faaliyetleri hakkında geçtiğimiz yıllarda bilgiler veren Ongun A.Ş. Yönetimi, yapılacak olan benzeri imalatlarla şehrin insanına iş kaynağı olmayı planladıklarını ifade etmişti. Yönetim; “Ongun Şirketini ve faaliyetlerini yürütürken siyasi değil ticari bir kafayla bakıyoruz. Bilindiği gibi Ongun A.Ş. Karaman Belediyesinin iştirakidir. Biz üreten ve yatırım yapan bir Ongun olabilmek için özel bir şirket anlayışıyla hareket ediyoruz. Ongun her ne kadar Karaman Belediyesi’nin bir şirketi olsa da kendi içerisinde kurumsal ve profesyonelce yönetilerek yaptığımız yatırımlar ve gelecek olan yatırımlarla Karaman’da işsiz insanlarımıza iş alanları açacağına inanıyoruz.” ifadeleri kullanılmıştı.

2019 yılı Mayıs ayında yapılan Genel Kurul sonrası Şirketin Genel Müdürlüğü oluşturulmuş, şirket bünyesinde, 31 Mart 2019 tarihi itibariyle 696 KHK kapsamında çalışan personeller hariç 15 kişi, 31 Temmuz 2020 itibariyle 696 KHK kapsamında çalışan personeller hariç 208 kişi de istihdam edilmişti.

BAŞKAN KALAYCI; “KARAMAN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYI ARZULUYORUZ”

İl Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, şirket ile ilgili açıklama yapmış ve 2 yeni fabrika kurularak hedeflerinin işsiz gençleri istihdamla birlikte Karaman ekonomisine Belediye olarak katkı sağlamayı arzuladıklarını ifade etmişti. Başkan Kalaycı ilk yılında 2022 kişiye daha işe alacaklarının müjdesini vermişti. Kalaycı, “Üretken belediyeciliği faaliyete geçirmek için elimizi taşın altına koyduk. Halkımızın ve gençlerimizin istihdamına dayalı ne kadar sorunu varsa hepsini çözeceğiz.”dedi.

Ongun A.Ş, böylece benzeri imalatlarla şehrin insanına iş kaynağı olmayı hedefliyor.

Gerek Belediye, gerekse ONGUN A.Ş’ye yapılması beklenen iş alımları ile ilgili başvuruların bugünden itibaren de hızlanması bekleniyor.

Karaman Belediye İşçi ONGUN Haber Gundem