BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI: ''BİLECİK BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ''

Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Bilecik Belediye Meclisi tarafından alınan karar gereği yapılan minibüs ücretlerine zamma ilişkin olarak öğrencilerin taleplerine cevap verdi.

Basın mensuplarına konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanımız Selim Yağcı, ‘’Bilecik Belediyesi olarak şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz hizmetler ile öğrencilerimizin yanında olduk’’ ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, hem esnafa hem de öğrencilerin faydasına olacak şekilde bir çözüm ürettiklerini kaydetti.

Açıklamasında; dolmuş ücretlerindeki zam farkından dolayı mağdur olduğunu düşünen 1000 öğrenciye 3 ay boyunca zamdan dolayı oluşan fark kadar nakdi yardım yapılacağını kaydeden Belediye Başkanımız Selim Yağcı, sosyal belediyeciliğin gereklerini her zaman yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Minibüs ücretlerine yapılan zam farkının Bilecik Belediyesi AK Masa birimine müracaat eden 1000 öğrenciye ödeneceğini ve bu uygulamanın 3 ay boyunca devam edeceğini duyuran Belediye Başkanımız Selim Yağcı, “Minibüsçülerimizle ve öğrenci konseyi başkanımızla görüştükten sonra bu şekilde bir ara formül geliştirdik.Bahse konu uygulama 26 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulanacak.  Öğrencilerin mağdur oldukları iddialarına sessiz kalmamak adına böyle bir çalışmayı hayata geçirdik.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZ BİLECİK’E VE BİZLERE EMANET’’

 Bilecik Belediyesi’nin kendilerine emanet edilen öğrencilere her zaman yardımcı olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanımız Selim Yağcı, “Hem minibüsçülerimizin hem de öğrencilerimizin zarar görmemesi için belediye olarak devreye girdik. Zam farkından dolayı mağdur olduğunu ve ödeyemeyecek durumda olduğunu düşünen 1000 öğrenci kardeşimiz nüfus cüzdanları ile AK Masa’ya müracaat etmeleri halinde kendilerine zam farkından doğan ücretin ödemesi yapılacak. Aylık olarak ödenecek bu ücretler 3 ay süreyle verilecek” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına M plakalı Dolmuşlar Dernek Başkanı Tuncay Güler, BŞEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Gürkan Danık ve Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik de hazır bulundu.