Ankara'ya Siber Füzyon Merkezi Açıldı

Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut Siber Füzyon Merkezini tanıttı. Merkezin amacı siber saldırıları tespit etmek ve engellemek.

Savunma teknolojileri mühendislik merkezi basın mensuplarına kapılarını açtı. Geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan Merkez, basın mensuplarına tanıtılarak, faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Merkezin amacı siber saldırıları tespit etmek ve engellemek olarak belirtildi.

Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut Siber Füzyon Merkezini tanıtarak, merkezin büyük bir işleme kapasitesinin sahip olduğu ve elektronik istihbarata dayalı bir birim olduğunu açıkladı. Basın mensuplarına yapılan açıklamada olası siber saldırıların tespit edilerek önlem almaya ve zararlı yazılımları engelleyen bir laboratuvar olarak dizayn edildiğini söyledi. 

STM Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut, merkezin Türkiye’de tek olduğunu belirterek “ Ana fonksiyon olarak büyük veriyi işleyerek ve olası tehdit noktalarını izleyerek, sadece siber güvenlikle sınırlı elektronik veri toplayıp, bunları istihbarata dönüştürüyoruz ve saldırı olmadan önce önlemi hayata geçiriyoruz.,Böylece daha etkin bir koruma öne çıkıyor. STM’nin Siber Füzyon Merkezi'nin bütün yazılım ve arayüzlerinin yerli olarak şirket tarafından üretiliyor. STM’nin Siber Füzyon Merkezi'nin üç kademeli bir yapı, birinci kademe olan Siber İstihbarat Merkezi'nde verilerin ve veri olabilecek noktaların izlendiği ve istihbarata dönüştüğü bir alan bulunuyor; ikinci yapı olan Siber Harekat Merkezi'nde saldırıların önlendiği ve müdahale edildiği bir yapı bulunuyor; üçüncü alan olan Zararlı Yazılım Analiz Laboratuvarı'nda zararlı yazılımların analiz edilip sınıflanıp sürekli koruma için kimliklendirilme işlemi yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Birim yöneticisi Türker Yılmaz Siber Harekat Merkezi hakkında basın mensuplarına bilgi vererek,” takip ettiğimiz  müşterilere yönelik trafiği sürekli izliyoruz. Birimlere gelen istihbaratlar doğrultusunda saldırı öncesinde hazırlık yapıyoruz ve olası saldırı anında önlem alıyoruz.  Bunun için üretilen yazılımların anlık izlenmesi gerekiyor. Hackerlar çeşitli nedenlerle motive olabiliyor. Yazılım ve sistemlerini açıklarının yasadışı para kazanmak için araç olarak kullanılıyor.  Siber Harekat Merkezi aracılığıyla kötü niyetli saldırıların önüne geçebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

ankara siber füzyon merkezi