Apple Arabalar Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Apple Arabalar Ne Zaman Satışa Sunuluyor? Telefon sektöründe kendinden emin bir şekilde zirveye adım adım ilerleyen Apple, otomobil sektörüne iddialı bir giriş yapmayı düşünüyor. Teknoloji devi, bu sektörde de büyük başarılara imza atmak istiyor. Wall Street Journal haberine göre 2017 yılında görücüye sunulması düşünülen Apple elektrikli otomobil için gerekli olan tüm fiziki şartları mevcut durumda.

Apple üreteceği otomobil için şimdiden 600 kişiyi bünyesine aldı. Araç ise tamamen bilgisayar ve telefon teknolojileriyle donatılmakta ve kullanıcının konforunu üst düzeye çıkarmak için çalışmalarına devam ediyor. Elini hızlı tutan Apple, müşterilerini daha fazla bekletmek istemiyor.

Otomobil İOS İşletim Sistemiyle Kontrol Edilecek

Otomobillerde bulunan ECU adındaki otomobilin beyin mekanizmasına, İOS işletim sistemi kurularak güvenlik konusunda çığır açmayı düşünüyor. Aynı zamanda yakıt tasarrufu konusunda yoğun bir çalışma içerisine girmiş durumda.

Aracınızı iPhone ve iPad cihazlarınızla kontrol edebilecek, istediğiniz yerde istediğiniz şekilde aracın tüm aksanlarını çalıştırıp durdurabileceksiniz. Kapıları, camları her an kontrol edebilmeniz ise büyük oranda güvenlik sağlamakta. Bu özellikler ise kullanıcıya ayrı bir rahatlık getiriyor.

Tasarımı Göz Doyurucu Olacak

Araç tasarımı hakkında detaylı bilgiler gündemde yer almadı fakat Apple elektrikli otomobilinin dizayn görevini, Ford şirketinin eski tasarımcısı Marc Newson’a devreden Apple, kullanıcılarının göze hitap edecek şekilde gösterişli bir araç üreteceği şimdiden akıllara yazılmış durumda. Performans bakımından hayal kırıklığına uğratmayacağı düşünülen bu otomobil, ilk olarak 2017 yılında büyük otomobil fuarında görücüye sunulması tahmin ediliyor.

 Aynı zamanda satışa sunacağı tarihi 2019 yılının yaz sezonu olarak belirleyen Apple, telefon sektörü kadar otomobil sektörüne de iddialı bir giriş yapıyor. Otomobil sektöründe de her sene yenilikleriyle kullanıcı karşısına çıkacağı umut edilen teknoloji devi, beklenilen ölçüde performans sağlayabilmesi için durmaksızın çalışmalarına devam ediyor.

Apple Araba