Seo Ajansı Ne Yapar?

Seo ajansı ajans hizmeti veren işletmelerin reklam veya ürünleri daha fazla kitleye sunmak için kişilerle iş birliği içinde çalışma yaparak dijital ya da internet ortamında pazarlamasını yapmaktadır. Bu hizmetin değişik kategorilerde çeşitleri bulunmaktadır.

Bunlardan başlıca olanları reklam, dijital, interaktif ve son zamanlarda bu kategorilere bir yenisi olarak eklenen seo ajansı önemli hizmetler arasındadır.

Hepsinin verdiği hizmet farklı şekilde olsa da amaç tek bir noktadadır. Firmanızın veya şirketinizi bir bütün olarak ele almak ve verdiğiniz hizmet veya ürünün pazarlamasını yapmaktır.

İnternet’in kullanım alanlarının genişlemesine bağlı olarak arama motorlarının gelişmesi ve özellikle sosyal medya sitelerinin aktif olarak kullanılması ile firmalar verdikleri hizmetin bu alanlarda ön planda olmasını istemeye başlamıştır. Birçok firma bunu istediği için rekabet ortamına bağlı olarak bu hizmeti dışarıdan destek ile almaya başlamıştır. Destek alınan yerlerin başında ajans hizmeti veren yerler ile seo firmaları gelmeye başlamıştır. Önceleri interaktif veya Web Ajansı olarak hizmet verilen bu yerlerin adı Dijital Ajans kavramına dönüşmüştür.

 Seo ajansı veya dijital ajans olarak görev yapan yerlerin kişilere sundukları hizmetler genel olarak şu şekildedir;

Firmanın alt yapısını inceleyerek sunduklarını ve neler yapılması gerektiğinin analizi yapılır. Bunu yaparken kişiden uzman ekip ile birlikte istişare işinde yapılır.

Reklamlarda kullanılacak içerik ile görsellerin hazırlanması,

 - Sosyal medya hesaplarının yeniden gözden geçirilerek mevcut sosyal medya sayfalarınızda takip kitle sayısının artırılması ve bu kitlelere kaliteli içerikler yöneterek sosyal medya -hesaplarının uzman sosyal medya yöneticileri tarafından yönetilmesi,

Kişinin verdiği hizmet veya sattığı ürünün arama motorlarındaki arama hacimlerine bakılarak anahtar kelimelerin tespiti yapılır. En fazla aranılan anahtar kelimeler belirlendikten sonra Google gibi arama motorları üzerinde belirlenen kelimeler ile ilk sayfalarda çıkmak için seo çalışmasının yapılması,

Yapılan Seo çalışmasının istenilen hedefe ulaşana kadar arama motorları üzerinden tıklama maliyetine göre reklam çalışmalarının yapılması. Yapılan reklam çalışmasının Google Adwords hizmeti gibi reklam hizmeti veren web sitelerinde en az maliyet ile en fazla tıklanmayı sağlayacak şekilde olması gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen maddeler başlıca önemli hizmetler arasında olsa da genel olarak seo ajansı hizmeti veren yerlerin amacı sitelere daha fazla kullanıcı çekmek ve hit trafiğini artırmak için bütünleyici reklam ve tanıtım çalışmalar ile firmanızın pazarlamasını yapmaktır.

Seo ajansı