Teknolojide Yeni Bomba! Kalp Ritminden Aldığınız Kaloriye Kadar Hepsi Hesaplanacak

Fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin işlerini kolaylaştıracak yeni teknoloji geliyor. Kalp ritmini ölçmekten hareketleri takip etmeye ve alınan kaloriyi hesaplamaya kadar her işi yapabilen aletler yardımınıza koşacak.

Yaklaşan yaz aylarına fit bir vücut ile girmek için teknolojik imkanlar devreye giriyor. Adımların hesaplanmasından kalp ritmini ölçebilen, hareketlerini takip edebilen ve kalori hesaplayan cihazlar yardımınıza koşuyor. Mobil uygulamaları ile birlikte sporu daha zevkli ve ölçülü hale getirdiği belirtiliyor.

Isınan havalar ile birlikte herkes yaklaşan yaz aylarına fit bir vücut ile girmek için çalışmalarda bulunuyor. Spor ve hareket ile zayıflamayı hedefleyenler için teknolojik gelişmeler kolaylık sağlıyor. Ne kadar sürdüğünden tutun da nasıl olduğu ve kaç kalori yaktığına kadar ölçüm yapılabilen giyilebilir cihazlar geliyor.

Bu cihazların en başında tabi ki bileklikler geliyor. Bileklikler, adımlarınızı, mesafeyi ve kalorinizi ölçmek için size yardımcı olurken ne kadar süre ve ne kadar verimli olduğunuz hakkında da bilgi verir. Aynı zamanda hareketsizlik zamanlarında sizi uyarma sistemine de sahiptir.

Withings WS-50 ise kablosuz ağa bağlanarak yalnızca kilo ölçümü yapmanıza değil kalp ritmi gibi bilgilerinizi düzenli olarak kaydederek performansınızı gösteriyor. Athos adı verilen akıllı kıyafetler ile de kişinin kalp ritmini ve oksijen seviyesini, vücut sıcaklığı ve spor anında attığınız ter seviyesini ölçmeye de yarıyor. GymWatch gibi bantlar ise ağırlık kaldırma egzersizi esnasında  ya da egzersiz makinelerini kullanırken kola ya da bacağa takılarak hareketin ne kadar mesafede olduğunu ve kullandıkları kuvveti hesaplamaya yarar sağladığı belirtildiği açıklandı.

kalori hesaplama