Uçaklarda Can Güvenliği

Uçakların güvenlik önlemleri o kadar incelikle ayarlanıyor ki neredeyse tam donanımlı tam güvenlikli oluyor. Hammaddesinden mühendislerine, mühendislerinden kabin ekiplerine kadar her aşama özenle düzenleniyor.

Uçaklarda can güvenliği

Gelişen teknoloji ile birlikte ulaşımda oldukça kolay olmuştur. Artık eskilerde ki gibi aylar, günler, yarım gün yolculuklar yerine saatlik ya da dakikalık ulaşımlara geçtik. Görünen o ki bu ilerde daha da kısa sürelerde gerçekleşecek. Peki bu kadar hızlı olan bir ulaşımda can güvenliği nasıl olur?

Öncelikle borajet bilet alırken içiniz rahat olsun. Uçakların güvenlik önlemleri o kadar incelikle ayarlanıyor ki neredeyse tam donanımlı tam güvenlikli oluyor. Hammaddesinden mühendislerine, mühendislerinden kabin ekiplerine kadar her aşama özenle düzenleniyor. Atlasglobal gibi firmaların Ar-Ge ( Araştırma ve Geliştirme) ekipleri sürekli olarak daha güvenli ve daha kaliteli işler yapabilmek için sürekli çalışmalar yapmaktadır. Uçağın yapıldığı maddeler, uçak yakıtı, de-icing sistemi, koltuk sayısı, koltuk arası mesafesi, bagaj yolcu endeksleri gibi her biri kendi alanında uzman isteyen birçok konular düşünülmektedir.

Çalışanlar nasıl organize olmaktadır? Böyle teferruatlı bir konu için gerçekten düşündürücü bir konu olma niteliğinde. Aslında konunun başından beri çok daha detaylı anlatmak yerine kısaca özet geçmeye çalışıyoruz. Böyle bir konu içinde yine özet niteliği taşıyan bir devam yazalım. Organize olmak için bile ayrı birim ve yönetim kadrosu bulunmaktadır. Bu zincirleme organize olma durumunu ayarlayarak en son yolculara kadar gelen bir düzen söz konusudur. Herhangi gibi bir bağın kopması can güvenliği için oldukça tehlike bir durum olduğu için dikkatle ayarlanması gerekmektedir. Yapımı, bakımı, servisi, yolculuğu yani her aşama dikkatle ayarlanmaktadır.

Yolcuların sorumlulukları

Personelin sorumluluğu kadar yolcularda bu konuda sorumludur. Her yolcu sorumlulukları sınırında hareket ettiği sürece yolculuk hepimiz için daha kolay olacaktır. Bu durumda bize düşen sorumlulukları da bilmemiz ve uygulamamız gerekiyor. Bunun için gerekli bilgiler zaten bize aktarılıyor. Personelden, dergilere, broşürlere ve ekranlara kadar birçok farklı kanal, bize uçuşun nasıl güvenli olacağını açıklamaya çalışmaktadır. Özellikle uçak içi yolculuğa başladığımız ilk sıralarda hemen önümüzde bulunan koltuğun arka cebinde bizim için koyulmuş bir broşür göreceksiniz. Bu her hava yolu şirketinde eş uygulamalardan birisidir. Yolculuğa başlarken uçuşun nasıl geçeceğini anlatan hostesler ya da tanıtım filmi de size güvenlik konusunda gerekli açıklamayı yapacaktır.

Daha uçağa girmeden bagaj ve sıvı ile ilgili gerekli açıklamalar Pegasus tarafından yapılmaktadır, broşürler dağıtılmaktadır. Bu broşürlerde bagajların ağırlıkları, boyutları, kaç adet olduğu ile birlikte sıvıların hacmi ve tipleri hakkında bilgiler verilmektedir. Bu uyarıları dikkate almanız güvenliğiniz için önemlidir.

Uçak içi broşürlerde ise koltuk konumları, emniyet kemeri, üst bagaj bilgileri ve acil durumlarda neler yapılması ile ilgili gerekli bilgiler yer almaktadır.

Acil durum koltukları içinde ayrıca bir prosedür ve uygulama olmaktadır. Güvenlik için önemli olan bu koltuklar özel olarak ayarlanmış koltuklardır. Hamile, engelli, çocuk gibi hareket kabiliyeti kısıtlı olan yolculara verilmemektedir. Acil koltuk sorumluluğu almak istemeyen yolcular da aynı şekilde farklı bir yere alınmaktadır. Bu koltukta bulunan yolcular için ekstra bir görevlendirme ve bilgilendirme yapılarak yolculuğa devam edilir.

Hepinize güvenli yolculuklar dileriz…

atlas global