BİLSEM nedir? BİLSEM sınavı nasıl yapılır?

BİLSEM'in açılımı Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'dir. BİLSEM'de belirli yeteneklere sahip çocuklara kendi istedikleri alanlarda (bilim ve sanat) eğitimler verilir. Böylece özel yetenekli çocukların geleceklerini doğru şekilde planlamasına katkıda bulunur.

BİLSEM özel yeteneklere sahip öğrencilerin etkili bir eğitim sayesinde yeteneklerini daha kolay biçimde ortaya koymalarına olanak sağlar. Peki çocuklar bu eğitimlere nasıl katılabilir, eğitim süreci nasıl ilerler, BİLSEM sınavı ne zaman? Merak ettiğiniz tüm soruların cevapları yazımızda!

BİLSEM Nedir?

BİLSEM, bünyesinde uzman pedagog, öğretmen, akademisyen ve mühendisler bulunduran, özel yetenekli çocukların daha etkili eğitimlerle topluma kazandırılmaları ve geleceklerinin doğru şekilde planlanması için çaba gösteren, uzmanlar tarafından geliştirilen eğitim tipi ile öğrencilerine daha eğlenceli, daha aktif olabildikleri bir alan sağlayan kurumdur. BİLSEM’in 80 ilde 106 adet kurumu yer almaktadır. Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilere kapasitelerini en üst seviyede kullanmalarına olanak sunacak eğitim verilir. BİLSEM eğitimleri 1, 2 ve 3. sınıflara giden yani 5-8 yaş arasında bulunan ilkokul çağındaki özel çocuklara uygulanır. Bunun sebebi ise üstün yetenekli çocukların örgün eğitimlerinde kendi yaşıtlarına uyum sağlayamama, derslere odaklanamama gibi sorunların çözülmesinin yanı sıra bu çocukların sanat ve bilim alanlarında hangi dalda yetenekleri varsa o yeteneklerinin hem aileler hem de çocuklar için bir farkına varılmasını sağlamaktır.