30 YIL SONRA TRAFİĞE AÇILDI

Bingöl'de bir vatandaşın, 1988 yılında Bingöl merkez Kültür Mahallesi Yurtsever Sokak'taki arazisi üzerine ev yapmasıyla trafiğe kapanan sokak, Bingöl Belediyesi'nce yapılan çalışmalar neticesinde yaya ve araç trafiğine açıldı.

30 yıllık sorunun çözümüne ilişkin görüşlerini paylaşan Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt, sorunun çözümünden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Nüfus bakımından Bingöl’ün en büyük mahallesi olan Kültür Mahallesi’nde araç ve yaya trafiğinin her zamankinden büyük önem taşıdığına dikkat çeken Muhtar Bozkurt, “Yurtsever Sokak’ta ikamet eden mahalle sakinlerimizden biri, 30 yıl önce buradaki şahsına ait arsa üzerine ev yaptı. Yapılan konut nedeniyle sokak trafiğe kapandı. Durumu Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye ilettik. Soruna kayıtsız kalmayan Sayın Başkanımızın çözüm noktasındaki talimatı üzerine bahse konu bina, mahallemizde yürütülmekte olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılarak yıkıldı. Böylelikle sokağımıza 30 yıl sonra yaya ve araç trafiğine açılmış oldu. Bu hususta Sayın Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’ye teşekkür ediyoruz” dedi.