'Kariyer ve Girişimcilik Günü' Etkinlikleri Yapıldı

Valimiz Kadir Ekinci, Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılan 'Kariyer ve Girişimcilik Günü' etkinliklerine katıldı.

Bingöl Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinlikler İstiklal Marşının okunması ve İŞKUR İl Müdürü Halis Erdoğan’ın açış ve selamlama konuşması ile başladı.
 
                Daha sonra İŞKUR’un kurumsal hizmetler sunumunu içeren sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
                Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, girişimciliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında ‘İnşallah yakın bir zamanda üniversitemizde kariyer eğitim merkezi kuracağız’ dedi.
 
                Daha sonra kürsüye teşrifleri arz edilen Valimiz Kadir Ekinci ise şunları söyledi:
 
                ‘Kariyer ve Girişimcilik Günü’ etkinlikleri özellikle gençlerimiz için önemli bir programdır. Katılımcılar arasında genç yoğunluğu görmekten ziyadesiyle memnun oldum. Tecrübelerini gençlerimizle paylaşmak üzere ilimize teşrif eden iş adamlarımıza da teşekkür ediyorum.
 
                Değerli gençler. Ülkemiz ekonomisinin bugünleri ve yarınları için girişimcilik konusu son derece önemlidir. Sosyol ve kültürel yapımızın bir sonucu olarak ve özellikle de üniversite gençliğinde girişimciliği öteleyen, erteleyen bir yapımız var maalesef. Oysa batı ülkelerinde gençlerde girişimcilik tecrübeleri erken yaşlarda başlıyor. Ancak bizde hala devlet üzerinden iş sahibi olma alışkanlığı devam ediyor.
 
                Sosyal yapımız ve aile kurumunun böylesine güçlü olması elbette güzel ve takdire şayandır. Ama bunun bir de handikapı vardır ki o da gençleri kendi ayakları üzerinde durma konusunda geciktirmesidir.
 
                KADERİN GAYRETE AŞIK OLDUĞUNU BİLEREK YAŞAMALIYIZ
 
                Yunus Emre’nin ifade ettiği gibi, ‘Kaderin gayrete aşık olduğunu’ bilerek yaşamak durumundayız. Kaderlerimizi değiştirebiliriz. Ülkemizde bir işsizlik gerçeği var. Bunu aşmanın yollarından biri de girişimcilik ruhudur.  
 
                İş sadece masa başında olan değildir. Değerli gençler, hayallerinizi geniş tutun ve hayallerinizi gerçekleştirmekten de asla vazgeçmeyin. Ben üniversiteli yıllarımda farklı girişimcilik tecrübelerimle kendi harçlığımı kendim karşıladım.
 
                Arkadaşlar risk almaktan lütfen kaçınmayın. Hayatta bir defa yaşayacaksınız. Tek çıkış kapısı olarak devlet memurluğunu düşünmeyin. Hayalleriniz olsun ve bunların peşinden koşun. Zarar edin, iflas edin ama bilin ki gayretlerinizin karşılığını öyle ya da böyle alacaksınız. Yüce rabbimiz hiç kimseyi rızıksız bırakmaz. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın.
 
                Rabbim yolunuzu açık etsin. Her şey gönlünüzce olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.’
 
                Program, kariyer yolunda iş adamlarından tecrübe paylaşımı ve başarı hikayelerinin dinlenmesi, belge ve plaketlerin takdimleri, stantların gezilmesi ve katılımcılara ikram ile sona erdi.
 
                ‘Kariyer ve Girişimcilik Günü’ etkinliklerine Vali Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Aslan, Bingöl TSO Başkanı Mahmut Ayas, iş adamları,  kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.