ÖĞRENCİLERE 'BAŞARIYA GÜLÜMSE' KONFERANSI

Bingöl Belediyesi Sanat Atölyesi kapsamında kente gelen Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, lise ve üniversite öğrencilerine konferans verdi.

Bingöl Belediyesi’nin TÜGVA işbirliğinde düzenlediği ‘Başarıya Gülümse konferansı’  Bingöl Kültür Merkezi’nde başladı.

Programda konuşan Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, başarının en önemli kriterinin inanmak olduğunu belirtti.

Başarının önündeki en büyük engellerden birinin akıllı cep telefonları ve televizyonlar olduğunu vurgulayan Aslanhan, “Bu yeniliklere karşı değilim fakat amacının dışında kullanan çok insan var. Bunları amacına uygun kullanırsanız faydalı olur. Mesela televizyon benim aptal bir kutudan ibarettir ve karşıyım çünkü her gün düzenli ders çalışan biri yarım saatte olsa televizyon izliyorsa çalışması boşa gider ve giden tek şey zaman değildir; beyin de bir hafta önceki haline geri döner’’ ifadelerinin kullandı.

Aslanhan, “Ya sizde başarı merdivenlerini tırmanacaksınız ya da başaranların ayaklarının altında basamak olacaksınız. Ya tarih yazacaksınız ya da İngilizlerin yazdığı tarihimizi okul sıralarında okumaya devam edeceksiniz. Tercih sizin, karar sizin, yürek sizin, gönül sizin, yolunuz, bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Buradaki programın ardından Bingöl Üniversitesi eski rektörlük binası konferans salonunda üniversite öğrencileriyle bulaşan Aslanhan, konferansın ardından soruları cevapladı.