SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ANMA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Sarıkamış Şehitleri, şehadetlerinin 104. yıldönümünde düzenlenen yürüyüş ile anıldı.

  Sarıkamış Harekâtının 104. Sene-i devriyesi münasebetiyle Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüşe Valimiz Kadir Ekinci’nin yanı sıra kurum müdürleri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerimiz ile vatandaşlarımız katıldı.

                Hükümet Konağı önünde başlayan Anma Yürüyüşü programı şehitlik anıtında aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Burada yaptığı konuşmada Valimiz Kadir Ekinci şunları söyledi:

                ‘Vatan ve millet sevdası ile 104 yıl önce şehadet mertebesine erişen Sarıkamış Şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Rabbimiz mekanlarını cennet eylesin. Bizlere de onlara birlikte haşr olmayı nasip etsin. Dün ve bugün memleketimizi korumak adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz. Bugün aynı şekilde milletimizin istiklal ve istikbali için şehadete hazır şekilde görevlerinin başında bulunan güvenlik güçlerimize rabbimiz güç ve kuvvet versin.

                Allah-u Ekber dağlarında eksi kırk derecelerde savaşarak şehit olan yaklaşık doksan bin şehidimizin hatıralarını daima canlı tutacağız ve sonraki nesillere ve zamanlara bu bilgi ve bilinci, şehitlerimize sahip çıkma hassasiyetini taşıyacağız. O gün vatan onlardan canlarını ve kanlarını feda ederek etmelerini bekliyordu onlar da tereddütsüz şekilde bunu yerine getirdiler. Bugün bizler de vatan, bayrak, devlet ve millet için aynı duygu ve düşüncelerle daha fazla gayret göstermeli ve ülkemizi ve insanımızı rahata, huzura, refaha erişeceği yarınlara taşımalıyız. Şehitlerimizin aziz hatıralarına bizler de daha fazla çalışarak sahip çıkmalıyız.

                Gençlerimize bu özel tarihi özenle anlatalım. Yeni nesillerde tarih şuuru geliştirelim. Birlik ve beraberlik duygularını pekiştirelim. İnşallah milletimizin iman, sadakat, paylaşma ve dayanışma duyguları var oldukça içeriden ve dışarıdan hiçbir fitne rüzgarı bizlere zarar veremeyecektir.

                Rabbimiz bizlere bir daha bu tarz acılar yaşatmasın Şehitlerimizi ve ecdadımızı yad ettik. Ruhları şad olsun.’  

                Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, şehitlerimiz için yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile sona erdi.