'TAVZ-DER 10. Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi'

Valimiz Kadir Ekinci, AK Parti Gn. Başkan Yrd. ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile birlikte 'TAVZ-DER 10. Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi'ne katıldı.

 Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği 10. Başarı Ödül gecesi İstiklal Marşının okunması ile başladı.

        Açış ve selamlama konuşmasını TAVZ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Araç Yaptı.

        Program derneğin faaliyetlerinin gösterildiği sinevizyon ile devam etti.

        Daha sonra sırasıyla Yılın STK Ödülü Bingöl Engelliler Derneği, Yılın Spor Kulübü Bingöl Belediyesi Yaşam Spor Kulübü, Yılın TAVZ-DER onur Ödülü Yüksel Dere, Teşekkür Ödülü Cevdet Vargın, Yılın Kültürel Çalışma Ödülü Faysal Sonakalan, Yılın Girişimcilik Ödülü Tijda Gıda Samet Önal, Yılın Eğitim Kurumu Yeşilyurt Ortaokulu ve Yılın Kamu Kurumu Fırat Kalkınma Ajansı’na ödülleri verildi.

        Programda konuşan Valimiz Kadir Ekinci konuşmasında şunları söyledi:

        ‘Modern dünyada ilerlemiş ve gelişmiş ülke olmanın ölçütlerinden biri de sivil toplum kuruluşlarıdır.

        Büyümek, tarihimizdeki onur ve gurur örneklerini bugüne taşımak, bölgemizin ve dünyanın güçlü ülkelerinden biri olmak yolunda bizler de sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz. 

        Ülkemizde son yıllarda bu konuda önemli adımlar atıldı. ‘Sessiz devrimler’ diyebileceğimiz hukukun güçlendirilmesi, demokratikleşme, çoğulcu katılım gibi konularda, önemli bir paydaş olarak görülen STK’ların güçlendirilmesi ile ilgili güzel çalışmalar yapıldı.

        Bizler dernek ve vakıflarımızı, toplumun geren gözü, işiten kulağı, kılcallara uzanan eli olarak görüyoruz. Çünkü güçlü toplum ve güçlü devlet ancak ‘ortak yönetim’ anlayışından geçer.

        Tarih ve Medeniyetimiz Sivil toplum kuruluşları açısından özellikle vakıf tecrübesi ile son derece yoğun ve öğretici örneklerle doludur. İlimizde de bu kültürel davranış halen 312 kayıtlı dernek istatistiği ile kendisini farkettirmektedir.
        
        Kültürel değerlerimizin korunması, çevre duyarlılığı, hayvan sevgisi, diyalog ve müzakere kültürü, yardımlaşma ve dayanışma, bilgi ve hikmet adına birçok hassasiyet ile kurulan bu kuruluşlar bir yandan insan ve eşya bilincimize dair bir derin bir müktesebatı seslendirirken diğer yandan da devlet toplum ilişkilerindeki hayırhah tutumu yansıtır.

        Bizler STK’ları, devletin halkı ile bütünleşmesi, el birliği ve gönül birliği içinde olması olarak görüyoruz. Çünkü onlar bir yandan son derece dinamik bir yapı olan sosyolojinin kompartımanlarını gözlerken bir yandan da alanda olmanın verdiği avantajla çözüm odaklı projeler üretiyorlar.

        Amacımız toplumda iyilikleri arttırmak ve yaymaktır. Fitne ve fesada, karanlık ve kaosa karşı, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik tedbirler alarak varlığımızı insani ve ahlaki değerlerimizi korumaktır. İnşallah dünden alıp yarınlara taşıyacağımız ‘sönmez pörsümez’ değerlerimiz ile kendi özgün inanç coğrafyamızı ihya ve inşa edeceğiz.

        Ülkemizin huzur ve güven dolu yarınları özgürce kurulan ve işleyen dernek ve vakıflarımızın toplumsal barışa yaptıkları katkıdan geçer. Kamu ve sivil toplum ortak değerler etrafında buluşarak geliştireceği sorumluluk sahibi dil, kritik sosyal, siyasal ve ekonomik süreçlerden geçen milletimizin istikbali için katkılar sunacaktır.

        Bugün son derece geniş bir iştigal alanı STK’larımız önemli görevler yüklenmiş ve bunu da yerine getirebilmiş durumdadırlar.

        Sivil toplum kuruluşlarımızdan beklentimiz ilimiz ve ülkemiz adına sürdürülebilir gelişim, birlik ve koordinasyonu temin etmek; adalet, barış ve istikrar ortamının gerçekleşmesine katkıda bulunmak; bireylerin ve toplumların temel hak ve özgürlüklerini korunmasına katkı sunmak; sivil toplumun katılımcı ve çoğulcu ilkelere dayalı olarak gelişimini sağlamaktır.

        Günümüz dünyası ve Türkiye’si de bu kuruluşların öneminin farkında.

        STK’larımız desteklemeye dönük her yenilik ve katkı kelebek etkisi ile çok büyük olumlu sonuçlara dönüşecektir’ dedi

        Daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise ‘Mevkilerimiz, makamlarımız, görevlerimiz farklı fakat sonuçta hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Birbirimizle dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde inşallah yolumuza devam edeceğiz’ dedi.

        Yılmaz, etkinliğin son derece anlamlı olduğunu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine işaret ederek kamu, özel kesim ve sivil toplumun bir araya gelmesiyle toplumsal kalkınma ve toplumsal gelişmenin meydana gelebileceğini belirtti.

        Program Şehr-i Bingöl Tiyatro Ekibinin ‘Payiz’ konulu zazaca tiyatro gösterimi ile sona erdi.

        Programa Valimiz Kadir Ekinci’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yrd. ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.