Vali MANTI 'Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi' Açılışına Katıldı

Bingöl Üniversitesi bünyesinde 'Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi' açılışı yapıldı.

   Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip ERDOĞAN Kongre Merkezinde yapılan açılış programına Valimiz Sayın Ali MANTI’nın yanı sıra Belediye Başkanı Yücel BARAKAZİ, Rektör Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet BEKTAŞ, Vali Yardımcısı Cevat GÜN, İl Emniyet Müdürü Metin AKAY, Reisü’l Kurra Mustafa DEMİRKAN, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hamdi ARSLAN, TİYEMDER Onursal Başkanı Selahattin YAZICI, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK ‘Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını’ diledi.

        Belediye Başkanı Yücel BARAKAZİ’nin ‘hayırlı olsun’ konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Valimiz Sayın Ali MANTI yaptığı konuşmada şunları söyledi:

        ‘Kıymetli hazirun. Hepinize hoş geldiniz diyorum.

        Bilindiği üzere şu anda ülkemizde iki tane kıraat merkezi var. İkincisini biz açmışız. Aynı zamanda pilot üniversite olarak da ülkemizdeki üniversiteler içerisinde önemli bir yere sahip bir üniversitemiz var. Hızla gelişiyor ve değişiyor. İnşallah bu kıraat merkezi Bingöllümüzün değerine değer katacak.

        Müminler haysiyetli ve şahsiyetli olmak zorundadır. Sadece bir şeyin kıraati ya da bir şeyin öğrenebilmesi çok fazla mana ifade etmiyor. Onu uygulamak önemlidir. Biz kadimden gelen çok büyük bir milletin mensubu olarak her zaman kur’an’ın söylediklerine iman ettik. Her ne zaman Kur’an’ı hayatımızın merkezine yerleştirdik ve bu minvalde anlayış ve pratik geliştirdiysek o zaman bu millet gelişti ve büyüdü. Kur’an’a yakın olmak bizleri daima izzet ve şeref sahibi kıldı. Kur’an hakikati ile hareket ettiğimiz müddetçe huzuru, felahı ve selameti yakaladık.

        Bugün açılışını yaptığımız merkezlerin düşünce haysiyetimize katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle istirham ediyorum. Öğrendiklerimizi uygulayalım. Özellikle öğrendiklerimiz bizi bir arada tutan birliğimizi beraberliğimizi perçinleme, dayanışmamızı ve kaynaşmamızı daha ileri safhaya götürme, her türlü adaletsizliği ve zulmü önleme konusunda bizlere yardımcı olsun. Aksi takdirde öğrenip uygulayamadıklarımızın hesabını çok zor şekilde veririz. Hem öğrenelim, hem uygulayalım, hem uygulatalım. Bu programın yapılmasında ve bizlere sunulmasında emeği geçen başta Rektör hocam ve tüm ekibi olmak üzere, uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

        Aynı gün Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde ve 2016 yılı Dünya Kur’an okuma birincisi olan Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER Bıçakçı Alaattin Camii İmam Hatibi İsmail KAYA, Bafra Müftülüğü Din Görevlisi Cihan KODAL ve KKTC Lefkoşa Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Hakan MORAL konuklara Kur’an ziyafeti sundu.