Vali MANTI, Okul Ziyaretlerine Devam Etti

Valimiz Sayın Ali MANTI okul ziyaretlerine Turgut ÖZAL Ortaokulu, Turgut ÖZAL Anaokulu ve Sarayiçi İlkokulu ile devam etti.

Okul ziyaretlerinde Valimiz Sayın MANTI’ ya İl Milli Eğitim Müdürü Kadri ENGİN, Şube Müdürleri ve Kültür Mahallesi Muhtarı Ali BOZKURT eşlik ettiler.

        İlk olarak Turgut ÖZAL Ortaokulunda derslikleri ziyaret eden Vali MANTI öğrenciler ile yakından ilgilendi. Çocuklarımıza hedefledikleri meslekleri soran Vali MANTI, çocukların merak ettiği soruları alarak cevapladı.

        Daha sonra Vali MANTI öğretmenler ve Okul Aile Birliği Üyeleri ile bir araya geldi. Yaptığı konuşmada Vali MANTI şunları söyledi:

        ‘Bu sıcak karşılama ve misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum.

        Turgut ÖZAL, tarihteki önemli devlet başkanlarımızdan bir tanesidir. Türkiye’ye özgürlüklerin, hak ve hukukun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışan; bu müktesebatın toplumda yaygınlaşmasını hedef edinen yine insanların maddi ve manevi refahının artması yönünde son derece katkıları olan bir devlet adamıdır. Bugün, rahmetli ÖZAL’ın isminin verildiği bir okulda bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Allah kendisine rahmet eylesin.

        Sizler zor ve kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Bunu severek ve isteyerek yapıyorsunuz. Bilerek ve severek bu mesleği seçtiğinize inanıyorum. Bizim inancımıza göre ilk emrimiz ‘oku.’ İlk emrin oku olması İslam nezdinde okumanın ve öğrenmenin ne kadar önemli olduğunun işaretidir. Zaten Cahilden ne âlim, ne âbid, ne zahit olur.  

        Bu ziyaretlerle amacımız öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yakından görüp tanışmak.  Hocalarımızı bir defa olsun vicahi olarak görmek ve tanımak amacıyla okullarımızı ziyaret ediyoruz. Her temas bir iz bırakır. Bazen insanlar birbirini gıyaben tanıyor. Gıyaben tanıdığı zaman tanışma eylemi gerçekleşmiş olmuyor. Yüz yüze ve konuşarak, sohbet ederek birbirini tanımak daha doğru ve daha güzeldir’ dedi.   

    

        Ziyaret öğretmenler, öğrenciler ve Okul Aile Birliği üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

        İkinci olarak Turgut ÖZAL Anaokulu ziyaret edildi.

        Valimiz Sayın Ali MANTI, Anaokulundaki miniklerimizi dersliklerinde ziyaret etti. Miniklerimizin çalışma ve oyun alanlarını, ürünlerini yakından inceledi; öğretmenlerden çocukların faaliyetleri ve gelişimleri ile ilgili bilgi aldı.

        Turgut ÖZAL Anaokulu öğretmenleri ile bir araya gelen Vali MANTI şunları söyledi:

        ‘Okullarımızın fiziki durumlarını çok iyi olduğunu görüyorum. Önemli olan bu bölgelerde kamu düzenin sağlanmasıdır. Allah’a şükür Ülkemizin her yerinde özellikle Bingöl’de kamu güvenliğimiz ve kamu düzeni son derece iyi. Allah daim etsin.

        Ülkemiz yıllardır terör belası ile ciddi meşgul oldu. Biz şu an terörle uğraşmasaydık Gayri Safi Milli Hasılamız ve kişi başına düşen milli gelirimiz çok daha iyi ve ileri düzeylerde olacaktı. Yıllardır terörün bu ülkeye maddi, manevi ve insani bütün kaynaklarına ne tür zararlar verdiğini gördük. Bunların önlenmesi ve güvenli, huzurlu yarınlar için her ferdin azami çaba sarf etmesi gerekir. Bu konudaki çaba herkesin asli görevlerindendir.

        Ülkemizin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi kısacası dört bir yanı güzel. İnsanlarımız arasında hiçbir ayrım yok. Kürt’müş, Türk’müş, Zaza’ymış, Alevi’ymiş, Sünni’ymiş hiçbir fark bulunmuyor. İnsan insandır.

         Rabbimiz insanlara hitap ederken Ey Nâs! diyor. Mezhep, meşrep, ırk, dil, renk farkı bulunmuyor. İnsan, değerini ürettiklerinden alır. İnsanı anılmaya değer kılan topluma yaptığı hizmetlerdir.

        İnşallah çocuklarımızın geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Bu toplumun tarihi, kültürü, coğrafyası, şuuru ve medeniyeti çok eskilere dayanıyor. Kadim bir medeniyetin sahibi bir toplumuz. Biz eskiden toplumda Ermeni’siyle, Süryani’siyle bütün diğer etnik ve dini toplumlar ile birlikte yaşamışız. Çok dinli, çok kültürlü, çok dilli yaşamışız. Bizim kültürümüze de bu insanlar katkıda bulunmuşlardır. Sanatımız, müziğimiz, ahlakımız ve estetik anlayışımız bu çok kültürlü zamanların eseridir. İnşallah bu toplum köklerine dönecek, kendisini var eden değerlerine sahip çıkacak ve medeniyetinin zirve zamanlarını yeniden yaşayacaktır.

        Hep birlikte, el ele vererek insanımıza İnşallah güzel hizmetler sunacağız.

        Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, hepinize teşekkür ediyorum’ dedi.

        Son olarak Sarayiçi İlkokulu ziyaret edildi. İlk olarak derslikleri ziyaret eden Vali MANTI, burada da öğretmenler ve Okul Aile Birliği Üyeleri ile öğretmenler odasında bir araya geldi.

        Valimiz Sayın Ali MANTI’nın okul ziyaretleri program dâhilinde periyodik olarak devam edecektir.