Vali MANTI Solhan'daki Okulları Ziyaret Etti

Valimiz Sayın Ali MANTI, Solhan İlçesindeki okul ziyaretleri kapsamında, Solhan Kız Anadolu İmam Hatip lisesi, Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi, Şehit Kaymakam Ersin ATEŞ İlkokulu ve Ortaokulu ile Solhan Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti.

 Ziyaretinde öğretmenler, öğrenciler ve Okul Aile Birliği Üyeleri ile görüşen Vali MANTI, yetkililerden bilgi aldı.

        Program kapsamında ilk olarak Solhan Sabiha BAHÇIVAN Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

        Öğrencilerle bir süre ilgilenen Vali Mantı, Konferans salonundan öğretmen, öğrenci ve okul aile birliği üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

        ‘Solhan ilçemizdeki öğrenci ve öğretmenlerimizle tanışmak, sohbet etmek amacıyla buradayız. Misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ülkemizin milletimizin geleceği, sermayesi, tapusu öğrencilerimizdir. Bu öğrencileri en güzel şekilde yetiştirmek ulvi görevlerimizdendir. Öğretmenlerimiz dünya ve ahirette mükâfatı olan çok kutsal bir görev yapıyor. Bu görevi inşallah, inanarak, bilerek ve sadece mesai kavramı ile değil de çocuklarımızın ruhuna nüfuz ederek, işimizi planlayarak yaparsak daha güzel sonuç alacağımıza inanıyoruz.

        Ülkemiz gerek içerden gerek dışarıdan bir kuşatılma yaşıyor. Özellikle gençlerimiz üzerinden kirli düşünce ve emellerin işlendiği bir kuşatılma yaşıyoruz. Zararlı fikirlerin ve düşüncelerin karşılık bulmaması için önce kendi değerlerimize, milli ve manevi değerlerimize, tarihi değerlerimize önem vermeliyiz. Bu konuda öğretmenlerimize, bizlere, siyasetçilerimize, herkese büyük işler düşüyor. İnanın mesuliyet olarak belli mevkilerdeyiz. Mesuliyetimizi yerine getirmezsek yarınlarda büyük pişmanlıklar yaşarız.

        

        Özellikle öğretmenlerimizin elinde, ülkenin geleceği çocuklarımız var. Öğrencilerin potansiyeli ile hareket etmek, kinetik enerjiye dönüştürmek bizim elimizde. Zaman zaman istenmeyen durumlar istenmeyen hadiseler olacak canımızı sıkan durumlar olabilir. Hayat iniş ve çıkıştan ibaret. Hepimizin zaman zaman yanlışları olur, sıkıntıları olur; bu işi kin nefret ve gareze dökmeden sistemli ve ahlaklı çalışmalıyız.

        Birbirimizi anlamamak için gayret sarf ediyoruz. Bunu önlemek lazım. Bu iş bize düşüyor. Zaman zaman toplumsal hayatımızda görüyoruz. ‘Fitne’ çabuk yayılıyor ama maalesef ‘doğru’ çok geç yayılıyor. Doğru meşguliyet ve emek istiyor ama yanlış, fitne, haset çok çabuk yayılıyor. Kötülük üretmek ülkemize, tarihimize, kişiliğimize yakışmıyor. Büyük çoğunluğumuz inançlıyız ama Kur’an’da yazılanlar, efendimizin uyguladıklarıyla bizim murat ettiğimiz ve uyguladıklarımız arasında maalesef benzerlik yok. Değil kesişme maalesef benzerlik dahi yok.

        Mehmet Akif’i hatırlarsak: "Çalış!" dedikçe şeriat, çalışmadın, durdun, Onun hesâbına birçok hurâfe uydurdun! Sonunda bir de "tevekkül" sokuşturup araya, Zavallı dîni çevirdin onunla maskaraya! Günümüzde bir takım toplumsal hurafeler inanç hakikatlerinin önüne geçiyor. Asıl kaynaklardan öğrenilerek fikir ve inanç sahibi olunmuyor artık.

        Bu toplumu aydınlatma görevi sizlere ve bizlere düşüyor. Sizlere bu zor görevde başarılar diliyorum; ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza karşı hayırlı ve güzel işlerinizden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

        Daha sonra Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

        “Bizler hayatımızı anlamlandırarak yaşamalıyız”

        Burada öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında Vali MANTI şunları söyledi:

        “İlimizde her zaman ayrı bir yeri olan Solhan’ı ziyaret etmek amacıyla buraya geldik. Baktığımız zaman Solhan, Anadolu’daki çoğu İlçelerden daha gelişmiş bir ilçemiz. Halk olarak da gerçekten devletine, milletine bağlı bir toplum.  Burada en önemli unsur geleceğimiz olan gençlerimiz. Biz gençlerimize, öğrencilerimize varlık bilinci, hayatı kaliteli yaşama farkındalığını vermeliyiz. Hiç kimse baki değil. Asıl olan değerler üretebilmek ve bunları sonraki nesillere aktararak erdemli bir topluma doğru yürümektir. Biz hayatımızı anlamlandırarak yaşamalıyız. Mana yüklü yaşamlar ve örneklikler çoğaltırsak daha mutlu ve huzurlu yarınlarımız olacaktır.

        “Hayat sadece yiyip ve içmekten ibaret değildir”

        “İnsan şerefli yaratılmış, ona akıl verilmiş, şuur verilmiş, bunun arkasından da verdiği nimetlerden sonra da bir de hesap var. Herkes ne yaptıysa onun hesabını bir şekilde gerek bu dünya da gerek,  diğer dünyada verecek. Şimdi bizler iyi şeyleri doğru anlamak zorundayız, doğru anlarsak doğru yaşarız. İşte bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum gerek içerde gerek dışarda ülkemizi yok etmek için çalışan bir takım birçok takım hain unsurlar var. İşte bugün ülkemiz ve milletimiz topyekûn kendi hayat bekasını korumak için sınır dışında güvenlik kuvvetlerimizle, milletimizle, topyekûn mücadelenin içerisindedir.  Bu ülkede Türk, Kürt, Arnavut, Laz ya da başka etnik unsur sorunu yoktur. Sadece İslam milletinin parçalanmışlık ya da İslam milletini parçalamaya yönelik girişimler var. Türkiye’yi parçalamaya çalışan girişimler var.’

        Buradan Solhan Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne geçildi. Derslikleri ziyaret eden Valimiz Sayın Ali MANTI, mesleki tercihler hususunda öğrencilerimizle sohbet etti.

Şehit Kaymakam Ersin ATEŞ İlkokulu ve Ortaokulu ziyareti ise okul bahçesinde öğrencilerin coşkulu karşılamaları ile başladı. Özel Eğitim sınıfını ziyaret eden Vali MANTI, idarecilerden okulun fiziki koşulları ve öğrenci davranışları hakkında bilgi aldı.

        Son olarak Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ziyareti yapıldı. Yüksek Okul öğrencileri ile çay içip sohbet eden Vali MANTI, öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi; öğrencilere zamanı etkin kullanma ve mesleki yeterlilik için tavsiyelerde bulundu.

        Okul ziyaretlerinde Vali MANTI’ya Solhan Kaymakamı Fatih OKUMUŞ, Vali Yardımcısı Cevat GÜN, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri ENGİN, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim YILDIZ, Arakonak Beldesi Belediye Başkanı Mustafa DÖNER ve Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan YILMAZ eşlik ettiler.