Valimiz Kadir Ekinci'nin 'Yeni Yıl' Mesajı

Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, taptaze umutlar ve yepyeni beklentiler ile yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşıyoruz.

  Her yeni yıl, yaşanan sorunların aşılması, mutlu ve müreffeh yarınlara ulaşılması yolunda inançları pekiştirir, beklentileri arttırır. Biten her yıl, geçmiş muhasebesi yapma, değişim, dönüşüm ve yeni atılımlar için imkanlar sunar, umut ışığı olur.

                Zamanı tüketmek ve zamanda tükenmekten sakınarak medeniyet bilincimizin verdiği ruh ile zamana tanıklık etmeli, hakkı ve sabrı yücelten eylemlerimiz üzerinden iyilikleri arttırmalıyız.  

                Aziz milletimiz tarihin her döneminde olduğu gibi geride bıraktığımız zaman diliminde de birlik ve dayanışma, dostluk ve kardeşlik içinde tüm güçlüklerin üstesinden gelmesini bilmiş, tüm dünyada barışın ve huzurun tesisi için gereken duyarlılığı ve kararlılığı ortaya koyarak örnek bir ülke olmuştur.

                Baştan aşağıya ahlakın ve erdemin vücut bulduğu tarihimiz, nadide coğrafyamız ve zengin kültür mozaiğimiz inşallah nice yeni yıllarda büyümesini ve gelişmesini sürdürerek aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla yürüyüşünü devam ettirecektir.

                Bizler de, Bingölümüzün büyümesi, gelişmesi, kalkınması ve daha yaşanılabilir bir şehir haline gelmesi için devam eden çalışmalarımızı, büyük bir titizlik ve takiple 2019 yılında da arttırarak sürdüreceğiz.

                Tüm kamu görevlilerimizle, siz değerli vatandaşlarımızın daima yanımızda hissettiğimiz destekleriyle, yerel yönetimlerimizle, özel sektörümüzle, sivil toplum kuruluşlarımızla, kanaat önderlerimizle ve diğer paydaşlarımızla işbirliği ve koordinasyon içerisinde yeni hedeflere ulaşmaya, ilimizi daha kuşatıcı projeler ve yatırımlarla buluşturmaya çalışacağız.

                Bu duygu ve düşüncelerle; 2019 yılına saygının ve sevginin, ahlak ve adaletin, bilgi ve erdemin hakim olmasını diliyor; yeni yılın Bingöllü hemşehrilerime, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni ediyorum.