Bitlis'te aynı aşirete bağlı iki aile arasındaki husumet düzenlenen barış töreniyle sonlandırıldı.

Bitlis Yüzüncüyıl ilk ve ortaokulu spor salonunda düzenlenen barış törenine, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Vali Oktay Çağatay, “Devletimiz ve dinimiz bu husumetin devam etmemesini emrediyor” dedi. Vali Çağatay, Bitlis’e tayin olmadan önce İstanbul’da yaşayan Bitlislilerden bu olayı duyduğunu, bu gün burada barış töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Vali Oktay Çağatay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanların olduğu yerde yaşanmaması gereken her şey yaşanabilir. Emniyet ve Jandarma teşkilatımızdan ilin güvenliğiyle ilgili notlara baktığımda asayiş noktasında Bitlis, memleketin en güzide ve müstesna yerlerinden birisi. Ne yazık ki acı olaylar yaşandı. Arkadaşlarımız bir araya gelerek  aile büyükleri de teveccüh edip barışmayı kabul ettiler. Ne dinimizin ne de devletimizin hoş görmediği gibi bu husumet devam etmeyecek. Burada sonlanmış olacak. Devletimiz ve dinimiz bunun devam etmemesini emrediyor."
Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ise, kendisinin de husumetli ailelerden birinin mensubu olduğunu hatırlatarak, “Burada toplanmamızın nedeni memlekete huzursuzluk değil huzur sağlamaktır. Atalarımızdan bize miras kalan huzur güven ve barış ortamıdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani dua ederken, iki aile de Kur-an'ı Kerim'in altında geçerek yemin etti.