İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi koordinesinde

Bitlis'in Depremselliği ve Yapılaşma' konulu panel düzenlendi.1-7 Mart tarihleri arası 'Deprem Haftası' olması münasebetiyle İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi koordinesinde 'Bitlis'in Depremselliği ve Yapılaşma' konulu panel düzenlendi.

Türkiye’nin afetlere hazırlıklı olma adına büyük yol kat ettiğini vurgulayan Vali İsmail Ustaoğlu, “Bu afetlere hazırlıklı olma adına ülkemiz büyük bir yol kat etti. Bu anlamda güzel çalışmalar var. Teknik olarak, donanım olarak, hazırlıklı olma anlamında da artık her ilde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekiplerimizle birlikte her türlü donanımımız mevcut. Bu anlamda iyi bir yere geldiğimizi düşünüyorum. 2008 yılı sonunda çıkan mevzuat değişikliği ile tek çatı altında Başbakanlık bünyesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı oluşturuldu. Bu konuda ciddi bir koordinasyon kopukluğu vardı. Tek çatı altında toplanması ve il teşkilatlarının da yapılmasıyla bu kopukluk giderildi. Bu oluşumdan sonra ilk depremi Van’da yaşadık. Allaha şükürler olsun devletimiz yaraları 1 yılı bile bulmadan üst düzey gayret ve performansla Van yeniden ihya oldu. Rabbim bu tip felaketlerden bizleri uzak tutsun” diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından Prof. Dr. Hakan Çoban yönetimindeki “Bitlis Depremselliği ve Yapılaşma” konulu panel başladı.