Vali İsmail Ustaoğlu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyon ile engellilerle kahvaltıda buluştu.

Ahlat Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan engellilerle Bitlis Tarihi Paşahan'da bir araya gelen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, hepsiyle tek tek ilgilenerek istek ve sıkıntılarını dinledi.

Ellerine mikrofon alarak Ustaoğlu'na şarkı söyleyen engelliler, daha sonra Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için dua ettiler. Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, devletin emaneti olarak gördükleri engelli kardeşlerimizin yüzünün gülmesi, mutlu ve huzurlu olmalarının en önemli öncelikleri olduğunu söyledi. Her birinin geriye dönük çok farklı ve bir sürü hikayesi olduğunu belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün organizasyonuyla onların moral ve motivasyonunu üst seviyede tutmak için kahvaltıda bir araya geldik. Allah devletimize zeval vermesin. Ülkemizin geçirdiği bu kritik süreçte her birimiz üzerine düşen en önemli görevlerden biri moral, motivasyon ve dayanışmayı en üst seviyede tutmaktır. Bu anlamda dualarımızla Afrin'de mücadele veren kahramanlarımıza en büyük moral ve desteği vermemiz gerekiyor. Burada dilimiz döndüğü kadarıyla dua ederek moral vermeye çalışıyoruz."

Ahlat'ta 6 ay önce Engelsiz Yaşam Merkezi'ni faaliyete geçirerek farklı illerden gelen engellileri misafir ettiklerini hatırlatan Ustaoğlu, şefkat ve merhamete en fazla ihtiyacı olan engellileri devlet himayesinde bakıldığını vurguladı. Ustaoğlu, "Kış nedeniyle çok fazla sosyal faaliyet yapamıyoruz. İlkbaharda sosyal faaliyetlerle kardeşlerimizin yüzlerini güldürmeye çalışacağız. Morallerinin üst düzeyde olmasını sağlayacağız. Katılımlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.