Bradikardi ne anlama gelir? Tehlikeli midir? Bradikardi tedavi yöntemleri nelerdir?

İnsanlar halsizlik, göz kararması, baş dönmesi gibi şikayetler ile hekimlere başvuruyor. Peki kalbin günlük hızından daha yavaş olması anlamına gelen ve bu belirtilere de sebep olan bradikardi nedir?

Gün içinde yapılan ağır ve hızlı tempolu hareketler bazen insan vücudu için tehlikeli olabiliyor. Yapılan bazı bilinçsiz etkinlik ve spor türleri, kalbin normal işlevinden daha yavaş çalışmasına sebep oluyor. Bradikardi sorunu günümüzde sıklaşırken özellikle sporcularda karşılaştığımız bu fiziksel durum tedavi gerektirmiyor. Bradikardi nedir? Tehlikeli midir? Bradikardi tedavi yöntemleri nelerdir? Merak ettiğiniz tüm cevapları aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Bradikardi Nedir?

Her insanın kendi vücuduna göre dengeli bir işleyişi vardır. Kalp hızı ve nabız hareketliliği insan bünyesine göre değişiklik göstermektedir. Ancak gün içinde yapılan bazı egzersizler ya da olması gerekenden daha hızlı tempolu hareketler kalbi etkilemektedir. Kalp hızının normalden daha yavaş olmasına bradikardi denir. Günlük olarak insan nabzının genellikle 50-55’ten daha yavaş olduğu durumlarda fiziksel olarak halsizlik, bayılma, göz kararması gibi durumlarla karşılaşılmaktadır. Bradikardi, sporcularda sıklıkla görülen bir durumdur ve bu durum için herhangi bir tedaviye ihtiyaç duyulmamaktadır. Ancak bazı yaş ilerleme durumlarında tehlikeli olabilmektedir. Yaşlı hastalarda kalbin iletim sisteminde hasar meydana gelebilir ve bunun sonucunda kalp piline ihtiyaç duyulabilir. Hastanın durumuna göre tedavi uygulaması yapılmaktadır. Yapılan tedavi uygulaması ile kalp hızı normale getirilemiyorsa hastaya kalp pili takılması gerekir.