Çağlayan tavrını koydu; "TEŞKİLATLARDA GÖREV ALACAKLARIN İŞ VE AŞ KAPISINDA YERİ YOK"

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, Karaman'da yatırım süreçleri başta olmak üzere, markalaşma ve kültürel değerlerin yanı sıra teşkilat ve yönetim yapısındaki tutum ve davranışlar ile Cumhur İttifakı ile yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

AK Parti’den Yunus Emre ve Türkçe konusunda ÖZ ELEŞTİRİ; “KARAMAN OLARAK YETERİNCE ÇALIŞMALAR YAPAMADIK.”

Çağlayan tavrını koydu;
“TEŞKİLATLARDA GÖREV ALACAKLARIN İŞ VE AŞ KAPISINDA YERİ YOK”

Karaman’da Cumhur İttifakı nasıl işliyor.

Yönetim ve teşkilat yapısında net tavırlar

Markalaşma süreci ve Yunus Emre..

Hızlı Tren Haziran’da, yatırımlar ne aşamada..
AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, Karaman’da yatırım süreçleri başta olmak üzere, markalaşma ve kültürel değerlerin yanı sıra teşkilat ve yönetim yapısındaki tutum ve davranışlar ile Cumhur İttifakı ile yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

2 yıllık hizmet sürecini geride bırakan Ak Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, hedeflerinin sağlanan kazanımları yükseltecek başarılar için Cumhur İttifakı ile birlikte yapılacak 2023 seçimlerine hazırlanmak olduğunu vurguladı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Ak Parti Karaman İl Başkanı Çağlayan;

"Bildiğiniz gibi bütün kongre seçimlerini tamamladık. Bu süreçte tüm teşkilatlarımız liderimizin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu Cumhurbaşkanımıza olan sevginin ve güvenin bir tezahürüdür.

Teşkilatlarımızda artık hedef 2023 yılıdır. Her seçim önemli ama 2023 seçimleri her şeyden daha çok önemli. Bunu böyle görüyoruz. Hedeflerimizdeki çalışmalarda bu yönde olacak. İnşallah, hedefimiz Cumhur ittifakı altında 2023 yılında seçimleri kazanmak olacaktır.

KAZANIMLAR

“Türkiye'nin hem içeride hem de dışarıda büyük kazanımları var.”diyen Çağlayan;

“Özellikle dışarıda yaptığımız hamleler Doğu Akdeniz hamlesi, Suriye'de ve Irak'ta ki gibi hamleler bunu gösteriyor. Terörle mücadelede gelinen son nokta ile teröristlerin inlerine kadar girildi ve bitme noktasına gelindi. Türkiye’de artık eylem yapamaz hale geldiler. İnşallah uluslar arası alanda yaptığımız çalışmalarla da 2023 seçimlerini bir kez daha önemsiyoruz.

Çünkü çok büyük kazanımlar elde ettik. Öyle bir noktaya geldik ki, artık Türkiye özellikle bölgesinde Türkiyesiz kimsenin oyun kuramayacağını göstermiş olduk. Türkiye olmadan hiç kimse bu bölgede at oynatamaz. İnşallah önümüzdeki dönem Türkiye olarak hem bölgesinde hem de dünyada daha etkin bir ülke olacağız. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Türkiye daha aydınlık daha güçlü daha müreffeh olacaktır.

TEŞKİLAT VE YÖNETİM YAPISINDA NET TAVIRLAR

Halkın her türlü sıkıntılarına ve taleplerine cevap verebilmek için elinden geldiğince özverili bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Çağlayan, partilerinde yönetim ve teşkilat yapısındaki tutum ve davranışlar hakkında da bilgiler verdi. Çağlayan;

“İşsiz vatandaşımız, yoksul vatandaşımız, sorun yaşayan vatandaşımız, yine partimize gelecek ve talepte bulunacak. Bu en doğal hakları. Bizler yardımcı olacağız aracılık edeceğiz. O konularda hiçbir sıkıntımız yok. Ama teşkilatlara girmek, Ak Parti yönetimlerine girmek bir iş kapısı olmayacak.

Biz Ak Parti teşkilatlarına girmeyi; iş kapısı, aş kapısı olarak görenlerin olamayacağını söylüyoruz. Ak Parti’ye girmek yönetime girmek görev almak buradan “kayırmacılık çıkar” beklentisi içinde olan ve bir araç olarak kullanmayı hedefleyen insanlar olabilir. Biz bunun olmayacağını beyan ediyoruz. Teşkilatlarımıza giren insanların artık bu düşüncede olmayacağını belirtiyoruz. Sadece milletimize hizmet etmek memleketimize hizmet etmek düşüncesi ile girecek olan insanların teşkilata girmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

Bizler geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 50 gün kapalı kalan berber ve kuaförlerimizi gezdik. Daha sonra 80 gün kapalı kalan lokanta ve kafeleri gezdik. Daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunduk. Çünkü biz şunu biliyoruz ki, Ak Parti milletin içinden bağrından çıkan bir parti. Cumhurbaşkanımıza milletimizin sevgisi çok büyük. Koronavirüs ile birlikte de yıllardır sağlığa yapılan yatırımların neticesini aldık.

Bütün buna rağmen, pandemiye rağmen biz şunu amaçladık. Zor günde sıkıntılı günde hastalık vardır, dert vardır, ölüm vardır afettir demedik gitmedik yer bırakmadık. İlçeleri gezdik dert dinledik.

Türkiye'de 1 milyon üye yapıldı. Karaman'da da 3 bin yeni üye yaptık. Üye sayımız 39 binden 42 bine yükseldi. İnşallah Karaman'da bu üye sayımız seçmen sayımızın yüzde 25'ine yakın. Ve halen üye çalışmalarımız devam ediyor.

Pandemi sürecinden Karaman sanayimiz pek etkilenmedi. Çünkü bu dönemde gıdaya yapılan yatırımın ne kadar önemli olduğunu gördük.

YATIRIMLAR

Karaman’da hem ulaşımda hem tarımda hem değişik sektörlerde çok büyük yatırımlarımız devam ediyor. Son 3 yıldır bildiğiniz gibi tasarruf tedbirleri nedeniyle projelerden hiç başlanılmayanları durdurulmuştu. Projeden geçenlerin bir kısmı devam ediyor. Hızlı tren projemiz bitti. TCDD Genel Müdürlüğümüz ile geçtiğimiz haftalarda Konya'dan binerek Karaman hattında test çalışmasına katıldık. Kontrol noktalarında da incelemeler yapıldı. İnşallah hızlı trenimiz Allah'tan mani gelmezse Mayıs sonu ya da Haziran ayı başında artık hizmete alınacak. Yolcu taşımacılığına başlanılacak.

Hızlı tren konusunda Türkiye çok geri kalmış bir ülkeydi. Batı ülkelerine göre 30, 40 yıl sonra tanıştı. 2023 yılından beri hızlı tren ve demiryolları çalışmalarında önemli adımlar atıldı. Ve şu anda da hızlı tren işletmeciliği konusunda geldiğimiz nokta da Türkiye dünyada sekizinci sırada Avrupa'da 6. sırada Türkiye içinde de Karaman 8. il olacak inşallah.


Daha birçok büyükşehir böyle bir hizmetten faydalanmazken inşallah Karaman Haziran ayı itibarı ile böyle bir konforlu hizmetten faydalanacak. 5 saat gibi süre içinde İstanbul'a varacağız. Stadyumu çalışmaları da devam ediyor. Ödenekler geldikçe çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Çevre yolu 2021 yılında bitecek. Yol çalışmaları sürüyor. Havaalanı tasarruf tedbirleri nedeniyle duran bir proje oldu. Lojistik merkezi duran bir proje. İhaleye girmeden ertelendi. Toplu konut projelerinde nüfusa göre en fazla konut alan şehirlerden biri de Karaman oldu.

SULAMA PROJELERİ

Yine şehrimizin en büyük projelerinden biri de Gödet barajının sulama sisteminin kapalı sisteme geçirilmesidir. 1989 yılında yapılan ve rahmetli Turgut Özal tarafından açılan kanallarla bugüne kadar açık sulama yapılan ve vahşi sulama yöntemleri de yapılan 16 bin hektar arazi bu sistemden faydalanacak. Bu çok büyük bir arazi. Karaman merkez ilçenin tarım arazileri ve tüm ova köylerinin Karadağ’a varıncaya kadar 16 bin hektar arazinin sulama alanını kapsayacak. 2020 yılında yatırım programına alındı. Proje ihale sürecindeydi. Bu yıl yılbaşından sonra 2021'in ödeneklerinden asgari ödeneği ayrıldı. İhale izni de verildi. Bu süreçte bizlerde Tarım Bakanlığı ile sürekli istişare altındayız. “dedi.

İŞSİZLİK

Karaman'da gıdaya dayalı özel sektörlerimiz de işsizlik sorununa da katkı sağlıyor. Karaman işsizlik sorunu olan en az olan illerimizden biridir. Birçok fabrika iş arıyor bulamıyor. Tarım sektöründe de işçi bulamıyor. Çoğu işçiler de il dışından geliyor. Fabrikalarımız 100 km‘lik alan içerisinde işçi taşıyor. Bu konuda siyaseten de bizler rahat ediyoruz.

ÖZ ELEŞTİRİ, “YUNUS EMRE VE TÜRKÇE KONUSUNDA YETERİNCE ÇALIŞMALAR YAPAMADIK”

Karaman’ın kültürel değerlerinin tanıtımı ve Markalaşma sürecinde yeterli çalışmalar konusunda eksik kaldıklarını da belirterek öz eleştirilerde de bulunan Çağlayan;

“Karamanı markalaştıracak argümanlarımız var aslında. Türkçe, Yunus Emre bunları yeterince işleyemedik. Yeterince bu konularda çalışmalar yapamadık. Divle peynirinde ise katma değeri yüksek hale getiren, mandıra projemiz var. Projenin işlemleri bitti, çalışmalar başlayacak. Divle peynirinin şöyle bir özelliği var. Her üretici kendisi evinden yaptığı peyniri gelip koyuyor. Herkesin peynirde biliyorsunuz yapımı ve tekniği farklıdır. Şimdi herkes sütünü mandıraya getirecek. Mandırada yapılan peynirleri tek standarda bağlayacağız. İnşallah bunu da katma değeri yüksek bir peynir haline getirirsek marka yolunda adım atacağız. Çünkü bugüne kadar divle peyniri belirli bir isme ulaştı. Çünkü divle için Fransız rokko peynirinin de müadili deniliyor.

Ayrıca hem bisküvi olsun bulgur olsun gıda olsun elma olsun belirli kaynaklarımız da var. Ama esas olan önce Türkçe ve Yunus Emre gibi çok önemli değerlerimiz var. Mevlana'nın annesinin burada bulunması da buna dahil. Ama bütün bunları yaparken bir şehir olarak çalışmalıyız. Sadede belli bir kesim olarak değil. Şehir olarak çalışmaların altında bulunmamız gerekiyor. İnşallah çalışmalarımız bu yönde de artacak. Hele bu yıl Yunus Emre ve Türkçe yılı olması nedeniyle de Valiliğimizin, Üniversitemizin ve belediyemizin koordinasyonunda inşallah birlikte yapılması ya da, merkezden birlikte planlanmasında her birim her kurum kendine düşen çalışmaları birleştirip Türkçe ve Yunus Emre yılını da biz Karaman olarak değerlendirmemiz gerekiyor. “dedi.

İTTİFAK SÜRECİ

Son aylada ittifak ortağı MHP’nin Karaman yöneticileri birlikte Karaman'da çeşitli geziler yapan Ak Parti'li Çağlayan;

"Biliyorsunuz, Karaman'da Cumhur ittifakı genel seçimde uygulandı. Ama yerel seçimde uygulanmadı. Birçok Cumhur ittifakı anlaşması yapılan illerde Belediye Başkanlığı ve meclis üyelikleri konusunda anlaşma yapılarak o illerde planlı ve programlı bir çalışma yapıldı. Ve seçimden önce yapılan bu anlaşma seçimden sonra da devam ediyor.

Cumhur ittifakının 2 partisi arasında güzel bir uyum var. Bizim Karaman'da yerel seçimden önce böyle bir anlaşma yapılmadığı için her parti ayrı ayrı seçime girdiği için biran çatışma ortamı gayet normal oldu. Çünkü seçimler biliyorsunuz rekabet ve çatışma ortamı. Mutlaka gerginliklere sebep olmuş kırgınlıklara sebep olmuş olabilir. Biz her iki partinin Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti'nin teşkilatı olarak Cumhur ittifakı konusunda hassasiyetimizde her iki Genel Başkanımızında büyük hassasiyeti var. Her toplantılarımızda dile getiriyorlar. Ve bizler de Karaman'da daha önce seçim esnasında oluşan yaraları sarmaya toparlamaya  çalışıyoruz.

Millliyetçi Haraket Partisi İl Başkanı Mahmut Ünüvar ve yöneticilerle birlikte Şehit ailelerini ziyaret ediyoruz. Gerçekten çok güzel ortam oluştu. Gaziler Dermeklerini de ziyaret edeceğiz. Bu tür anlamlı faaliyetlerin çeşidini de artırmak istiyoruz. Ortak gidebileceğimiz, ortak yapabileceğimiz her parti tabanına da uygun tepki almayacak ve bir soruna neden olmayacak çalışmalarda bulunmaya özen gösteriyoruz. Gittiğimiz ilçelerde MHP’li Belediye başkanlarını da ziyaret ediyoruz. Sonuç olarak Cumhur ittifakı olarak biz beraber seçime gideceğiz. Ve sağ olsun Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha ilk günden itibaren “Bizim 2023 Yılı Cumhurbaşkanı adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”dedi. Onlarla beraber Cumhurbaşkanımıza oy isteyeceği biz. El birliği ile bu çalışmalar birlik içinde devam edecek. Cumhur ittifakı  Ak Parti ve MHP olarak zaten bizim çok fazla ortak noktalarda farklılığımız yok. Vatan millet ve milli manevi değer noktasında. Dolayısı ile biz birleştiğimiz zaman yapamayacağımız kazanamayacağımız seçim yok. İnşallah Karaman'da iki il teşkilatı olarak bunun uyumlu olduğunu göstermeye çalışıyoruz.”dedi.
 

karaman haber karaman hava durumu karaman gündem karaman abidin çağlayan abidin çağlayan karaman ak parti ak parti karaman