ÇALIŞMALAR DURDU MU ?

2016 yılında yapımına başlanan ve 2019 yılında tamamlanması hedeflenen Ermenek Çamlıca Viyadüğü köprü inşaatının akıbeti bilinmiyor.

MİLYONLUK VİYADÜK KAFA KARIŞTIRDI ?

ÇAMLICA KÖPRÜSÜ İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR DURDU MU ?


Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü denetiminde yürütülen ve proje bedeli net olarak bilinmeyen milyonluk proje, 350 m uzunluğunda ve ülkede bu tarzda (Eğik Ayaklı Konsol Köprü) olarak projelendirilen ilk viyadük özelliği ile hizmet vermesi halinde vadi tabanından itibaren 196 metre yükseklikte inşa edilmesiyle dünyada 1. sırada yer alacak.

"Ermenek-Mut Yolu Çamlıca Köprüsü Danışmanlık Hizmetleri İşi" kapsamında, maksimum açıklığı 190 m, toplam boyu 350 m ve üst yapısı ardgermeli beton olan eğik ayaklı konsol tipinde köprü uygulama projeleri hazırlandı.

Ardgermeli köprüler kapsamında projelendirilen ve inşaatına başlanan Çamlıca viyadüğünün tamamlanmasıyla mevcut yola göre yaklaşık 2.000 metre de kısalma sağlanması bekleniyor.
Aynı zamanda Ermenek-Mut Yolu üzerinde yer alacak Çamlıca Köprüsü, yapımı tamamlandığında Türkiye'nin eğik ayaklı konsol tipinde ilk ve 196 metre vadi yüksekliği ile en yüksek köprüsü olma özelliğine sahip olacak.

2016 yılında çalışmaları Ermenek İlçe Kaymakamlığınca da yakın takipte olan Çamlıca Köprüsü, dönemin Kaymakamı Eyüp Güngör tarafından da takibe alınmış ve sürekli yüklenici firma yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alınmıştı.

Proje için TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise,“Çamlıca viyadüğü ve çamlıca heyelan çalışmalarını 2020  sonunda bitirmeyi hedefliyoruz.”dedi.
Toplam maliyeti net olarak belirlenemeyen köprü inşaatının bu yıl bitip bitmeyeceği ise merak konusu haline geldi.