CANDAN KARDEŞLERE AĞIR CEZA

Uzun yıllar Karaman'da yaşayan ve son yıllarda televizyon programlarıyla tanınan Candan Kardeşler'in, çete lideri Eren Koç ile bağlantılı olarak tutuklandığı olay büyük yankı uyandırmıştı.

Karaman'da Tapu Müdürlüğü ve Belediye Başkan Aday Adayı olan Kmü Hakan Candan'ın kızları Bahar ve Nihal Candan, ucuza araç sattıkları iddiasıyla dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada çetenin lideri Eren Koç'a “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek” ile 73 kişiye karşı "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplamda 479 yıl hapis ve 141 milyon para cezası verildi. Aynı mahkeme, Nihal Candan'ın eski sevgilisi Onur Apaydın'ı da aynı suçlardan 459 yıl 7 ay hapis ve 143 milyon 849 bin 200 TL para cezasına çarptırdı.

Soruşturma kapsamında Candan kardeşlerin çetenin paralarını akladığı iddiasıyla devam ediyor. Mağdur avukatlarından Burak Temizer, “Suç gelirlerinin aklanması sürecine dair ilerleyen zamanlarda yargılamalar olacak, ayrıca hükümler kurulacaktır” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Bu olay, Türkiye'nin farklı illerinde faaliyet gösteren bir dolandırıcılık şebekesinin resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satma vaadiyle vatandaşları dolandırmasıyla ortaya çıkan geniş çaplı bir suç örgütünü ifşa etmiş oldu. İlgili soruşturma, çetenin faaliyetleri ve Candan kardeşlerin suçla bağlantısı konusunda daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor.

karaman haber karaman habercisi karaman haber siteleri karaman haber vefat edenler karaman haber ajansı