Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

10 Ocak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Basın ve gazeteci bu günün temel iki unsurudur. Basın, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi açısından toplum ve devletlerin önemli kuvvetlerinden biridir. Basın bu kuvvetini hür ve tarafsız gazeteciler eliyle kullanmaktadır.

Gazeteci, halkın haber alma hakkı çerçevesinde vatandaşlara gelişmeleri hızlı bir şekilde aktararak, kamuoyunun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Yazılı ve görüntülü basının yanında, internet gazeteciliği ve sosyal medya da basının ve gazeteciliğin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bu durum doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir. Tüm bunlar, basın mensuplarının basın meslek ilkelerini gözetmesi ve kişilik haklarına itina göstermesinin son derece önemli bir husus olduğunu öne çıkarmaktadır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilik mesleğini icra eden bütün basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.