Valimiz Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Basını İle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çankırı basını ile kahvaltıda bir araya geldi. Çankırı'da faaliyet gösteren yazılı ve görsel medya kurumlarının imtiyaz sahibi, muhabir ve diğer çalışanlarının katıldığı kahvaltıda Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ÇAKMAK ve Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER de hazır bulundu.

Kahvaltıda konuşan Valimiz AKTAŞ, Gazeteciliğin zor ve mesai mefhumunun gözetilmediği bir iş olduğunu söyledi. 10 Ocak’ın aynı zamanda İdareciler Günü de olduğunu hatırlatan Valimiz AKTAŞ, idarecilerin de basın mensupları gibi mesai mefhumu olmaksızın çalıştığına dikkat çekti. Basın mensuplarının olumlu olumsuz her durumda halka bilgi ulaştırmak için çabaladığını ifade eden Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ, “Haber alma hakkının tecellisine vesile olan Mahallî basın, her il için olduğu kadar Çankırı için de önemlidir. Biz de bu önemi bilerek her zaman basınımızın haber alma hakkına saygılı ve yardımcı olduk. Bundan böyle de aynı anlayış içerisinde olacağız. Sizler mesai mefhumu gözetmeksizin Kamu hizmetleri ile vatandaşın arasında köprü vazifesi gördünüz. Bizim yaptıklarımızı halka, halkın sesini de biz idarecilere ulaştırdınız. Göreve geldiğimiz günden bu yana siz basın mensuplarımızla her vesileyle bir arada olduk. Resmî program ve etkinlikler dışında da kapımızı her zaman sizlere açık tuttuk” diye konuştu.
 
2018 yılının kamu idaresi, emniyet ve asayiş yönünden başarılı ve huzurlu bir yıl geçirdiklerini aktaran Valimiz AKTAŞ şunları söyledi: “Yatırmalarımızın tamamına yakını bir aksamaya uğramadan programlandığı biçimde gerçekleşti. Bu vesileyle kamu idaresindeki tüm çalışma arkadaşlarıma ve yatırımların gerçekleşmesinde emeği olan teknik personel ve müteahhitlerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca kamu idaresi ile yatırımlarımızın her aşamasında ilgi ve desteğini bizden esirgemeyen milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, İl Genel Meclisi’nin Başkan ve üyeleri ile tüm siyasi parti mensuplarına ve sivil toplum kuruluşlarına bilhassa teşekkür ederim. 2019 yılının kamu idaresinde başarılı, emniyet ve asayiş yönünden huzurlu ve yatırımlarla dolu bir yıl olacağını, 2018 yılından daha başarılı geçmesi için daha çok mesai ve gayret sarf edeceğimizi huzurunuzda taahhüt ve beyan ediyorum.”
 
Kahvaltının ardından gazetecilerle bir süre sohbet eden Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.