ÇEVRE YOLU İÇİN GAZA BASILDI

​​​​​​​Karaman'ın çevresini güzelleştirmesi hedeflenen Karaman Çevre Yolu çalışmalarında iş makineleri çalışmalara tekrar başladı.

ÇEVRE YOLU İÇİN GAZA BASILDI

6 yıl önce temeli atılan akıllı kavşaklar ve viyadüklerle projelendirilen Karaman Çevre Yolu tamamlanması halinde görsel açıdan da Karaman çehresine cazibe katacak.

21 kilometre uzunluğuna sahip proje, Karaman’ın ulaşım ağında prestijli bir önem kazanırken, iş makineleri, kamyon ve tırlar bölgede çalışmalarını Temmuz ayı itibarı ile yoğunlaştırdı.

Projesi hazırlandığında halk nazarında heyecan uyandıran Karaman Çevre Yolu Projesi, yapım çalışmalarının yavaş gitmesi nedeniyle de Karaman yerel kamuoyunda çeşitli eleştirilere sebep olmuştu.
Temel yapımı ile birlikte aradan geçen 6 yılın ardından 17 km’ye yaklaşan yol çalışmasının tamamlanması halinde Karaman'ın yeni çevre yolu Batı Kavşağı (Konya-Karaman Yolu Kavşağı) göbeği hattından ikiye ayrılacak.

Karaman Çevre Yolu yine 1. hattı; Kılbasan Kavşağı, Ereğli Kavşağı, Urgan Kavşağı, TOKİ kavşağı, Dereköy Kavşağını takip edecek. 2. Hat ise yine batı kavşağından güney kavşağına (Karaman-Mut Kavşağı)’na kadar devam edecek ve her iki çevre yolu hattı da güney kavşağından (Karaman Mut Kavşağı) ile birleşmiş olacak.




karaman çevre yolu haber