CHP'DEN ESNAF SEFERBERLİĞİ

CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı;  'Ailemiz kadar bize yakınlar.  Zor zamanımızda hep yanımızda oldular. Cebimizde para olmasa bile hep işimizi gördüler. Şimdi esnafımız kara gün geçiriyor. Bizler onların yanında olmalıyız.' 

CHP’DEN ESNAF SEFERBERLİĞİ

BORÇLAR ARTTI, VERGİ ARTI, DÖVİZ ARTTI, ESNAFIN BAŞ AĞRISI GEÇMEDİ


CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı;  “Ailemiz kadar bize yakınlar.  Zor zamanımızda hep yanımızda oldular. Cebimizde para olmasa bile hep işimizi gördüler. Şimdi esnafımız kara gün geçiriyor. Bizler onların yanında olmalıyız.” 

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanlığı, ekonomik durumda zor durumda kalan küçük esnafın karşılaştığı sıkıntılar ve sorunlara yönelik çözüm önerileri içeren bir durum değerlendirmesi yaptı.
Karaman medyası ile kahvaltıda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Yönetimi, parti genel yönetimince hazırlanan esnafa yönelik 17 maddelik çözüm önerisini de kamuoyu ile paylaştı.

CHP İl, İlçe ve Gençlik Kolları Başkanlığının da hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, ekonomik anlamda darboğazda bulunan esnafların yararına yönelik esnaf bakanlığının acilen kurulması gerektiğini söyledi. Yine sicil affının da ülkede faaliyet gösteren tüm esnafların faydalanması gerektiğini belirten Başkan Kağnıcı “Esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmeli ve kiralarda stopaj da kaldırılmalıdır.”dedi.

“ZOR ZAMANLARIMIZDA YANIMIZDA OLDULAR”

Karaman’da da esnafın nabzını yokladıklarını ifade eden Mustafa Cem Kağnıcı, esnaf odaları ile de sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, Karaman’da  esnafın sıkıntı yaşadığını dile getirdi.
“Şubat ayında göreve gelişimizin sonrası pandemi sürecinin başlaması sebebiyle sizlerle bir araya gelme fırsatına erişememiştik.”diyen Başkan Kağnıcı, partilerinin sunduğu çözüm önerilerini paylaşarak;
“Binlerce esnaf işyerini kapattı. Bağ-Kur borçları işliyor. Küçük esnafa acilen yardım eli uzatılmalı. Esnafımız bize aile bireylerimiz kadar yakın insanlar, zor zamanımızda, kötü günümüzde hep yanımızda oldular. Cebimizde para olmasa bile hep işimizi gördüler. Şimdi esnafımız kara gün geçiriyor, sıkıntı içindeler. Sadece kendileri değil, her birinin yanında çalıştırdığı 3,4 kişilik aileleri olduğu düşünüldüğünde bizler onların yanında olmalıyız.”dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Başkan Kağnıcı; “AVM’ler haftanın bir günü kapanmalı. Sosyal güvenlik primleri, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanmalı. Haksız-insafsız ceza yazılmamalı. Devlet esnafa olan borçlarını ödemeli.  Kahvehanelerde oyunlara izin verilmeli. Küçük esnafımızın yanında çalışanların, kısa çalışma ödeneği sorunları giderilmeli. Kamu kurumları kiracısı olan esnafımızdan kira almamalı.  Ertelenen vergi ve sigorta primleri için yeniden yapılandırma olanağı getirilmeli. İcra işlemleri durdurulmalı. Okul kantinlerinden bir yıl kira alınmamalı.  Servis işletmecilerinin teminat mektupları iptal edilmeli. Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı.  Zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalı.”dedi. 

 

chp karaman esnaf çözüm haber