COVID-19 SALGINIYLA TOPYEKÜN MÜCADELE

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da çok kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.

Valimiz Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Yürük, Muzaffer Özkan ve Ali Osman Bilgili ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Belediye Özel Güvenlik ekipleri Batman’ın birçok noktasında denetimler gerçekleştirdi.

Valimiz Hulusi Şahin denetimler esnasında yaptığı basın açıklamasında; "Son dönemlerde Batman'da oluşturduğumuz denetim ekipleriyle çok yoğun denetimler gerçekleştirdik ve bunun sonucunu da son günlerde alıyoruz. Batman'daki salgın vakaları 12 Ağustos'u baz alırsak 3'te 1'lere kadar inmiş durumda. İyi gidiyor Batman. Eğer vatandaşlarımız tedbirlere uyarsa, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarsa, bizde denetimlerimizi devam ettirdiğimiz sürece inşallah son bahara ve kışa doğru Batman'da çok daha iyi yerlere geleceğiz ve bu pandemi illetinden kurtulacağız" dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması konusunda esnafa hatırlatma yapıldı.

Denetimler sırasında İlimizde Covid-19 ile mücadele kapsamında; alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, otogarlar, ticari taksiler, taksi durakları, park ve piknik alanları, cadde ve sokaklarda vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması yönünde uyarılar yapıldı.

 

batman belediyesi