DAVUTOĞLU; "KARAMAN'A GELİNCE KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karaman'da bir dizi ziyaret açılış ve temaslarda bulundu.

DAVUTOĞLU;
"KARAMAN'A GELİNCE KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karaman'da bir dizi ziyaret açılış ve temaslarda bulundu.

Karaman'da partisinin İl Başkanlığı Binası açılış merasimine katılan Ahmet Davutoğlu, daha sonra kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. İl Başkanı Kurtuluş Küçüksolak ve parti teşkilat mensuplarının da eşlik ettiği ziyaretlerde esnafın sorunlarını dinleyen ve vatandaşla kucaklaşan Ahmet Davutoğlu, halkın talep ve önerilerini de dinledi.

Karaman'da bir otelin toplantı salonunda eşi Sare Davutoğlu'nun da eşlik ettiği yemekli basın toplantısında partilileri selamlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, öncelikle Karaman'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek;

"Karaman'a gelince kendimi evimde gibi hissediyorum"dedi. Davutoğlu yine, Mevlana, Yunus Emre ve Kazımkarabekir gibi değerleri de hatırlatarak Karaman ve halkına övgü dolu sözler yağdırdı.

Parti teşkilatı ve Konya medyasının da ilgi gösterdiği programda daha sonra partiye katılanlara rozet takdim töreni yapıldı.

Törenin ardından ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenerek, esnafın faiz ve borç altında ezildiğini ifade ederek çiftçinin perişan olduğunu ifade etti. Davutoğlu;

"Bütün bu fiyat artışlarının birinci sorumlusu yanlış politikalarla, harcanan 130 milyar dolar rezervle, Türk lirasının değerini yerle bir eden ve sonra kaçıp giden kendi damadındır sayın Cumhurbaşkanı. Sen çiftçiye ve esnafa hesap vereceksin.

Gübre mazot tohum fiyatı artmasa çiftçi, esnaf bu fiyatları artırır mı? Niye artar? Çünkü döviz kuru arttı, bunlar dövizle alınıyor. Cumhurbaşkanının örtmek istediği hata kendi damadının hatasıdır. Bir ülkede 130 milyar dolar rezerv kaybı varsa o ülkenin Merkez Bankası da, Hazine ve Maliye Bakanı da istifa eder ama böyle kaçıp gitmez, milletin önünde hesap verirler. Esnafın üstüne yüklenmenin bir anlamı yok.

KOALİSYON YANITI

Davutoğlu, Ak Parti Genel Başkanlığı yaptığı 7 Haziran seçimlerindeki koalisyon görüşmelerine ilişkin MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Bize geldiğinde söylediklerini açıklamış olsaydık insan içine çıkacak hali kalmazdı” sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu;

"Bahçeli hiç çekinmeden, utanmadan Selçuk Özdağ’a geçmiş olsun deyip saldırıyı kınayacağına Selçuk Özdağ’ı suçlamaya kalktı. Devlet sizin elinizde, varsa öyle bir şey çıkarın, yoksa yalancısınız, müfterisiniz!  Bahçeli son grup konuşmasında bizi yalancılıkla itham etti. Neymiş, 2015 yılında koalisyon görüşmesi yaptığımızda ona öyle şeyler söylemişiz ki insanların yüzüne bakamazmışız.

Açıklayın Sayın Bahçeli! Ne olmuşsa açıklayın! Ama ben size söyleyeyim olanı, Sayın Bahçeli o gün Sayın Cumhurbaşkanı'na ağır hakaretlerle konuşmaya başladı, ben ise ben buraya Cumhurbaşkanı'nın görevlendirmesiyle geldim, o makama söz ettirmem dedim. Sonra terörle mücadeleyle ilgili bilgi verdim ve kendisine ‘Böyle zor bir dönemde askerimiz polisimiz her yerde terörle mücadele ederken bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayın, gelin koalisyon kuralım’ dedim, ‘Olmaz, gidin CHP ile HDP ile koalisyon kurun’ dedi. Peki, ‘Öyleyse bir seçim koalisyonu kuralım ülkeyi birlikte seçime götürelim, ülkeyi hükümetsiz bırakmayalım’ dedim, ‘Olmaz’ dedi" diyerek konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.






ahmet davutoğlu karaman haber siyaset esnaf gezi rozet parti