Deniz Baykal Parkı Keçiören'de törenle açıldı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - "Parkımıza, devletimize ve milletimize uzun yıllar hizmet etmiş olan Deniz Baykal'ın ismini verdik. Bundan da şeref ve bahtiyarlık duyuyoruz" - Baykal'ın oğlu Ataç Baykal: - "İlk defa onun adına bir tesis açılışı, 20 yıl boyunca mücadele ettiği rakip siyasi parti mensubu tarafından yapıldı"

Keçiören Belediyesince, merhum eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adının verildiği park törenle açıldı.

Şehit Kubilay Mahallesi'ne inşa edilen parkın açılış törenine, Deniz Baykal'ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, eski milletvekilleri ile birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Belediye Başkanı Altınok, açılışta yaptığı konuşmada, parka adı verilen merhum Deniz Baykal'a rahmet dileyerek, "Türkiye sevdalısı olan, her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ali ve milli menfaatlerini düşünen bir liderdi." ifadesini kullandı.

Altınok, Baykal ile farklı partilere mensup olsalar da vatan, millet ve devletin menfaatleri için gök kubbenin altında birlikte olduklarını söyledi.

Türk siyaseti var oldukça Deniz Baykal'ın adının var olacağını vurgulayan Altınok, "İlkeli, dürüst, mütevazı bir siyasetçi, bu yönleriyle örnek almak lazım. Atatürk'ün dediği gibi 'Mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır.' Vatanımıza, ülkemize, devletimize, birliğimize, beraberliğimize hepimiz sahip çıkacağız." dedi.

- "650 metre uzunluğunda yürüyüş yolumuz var"

Parkın 12 bin 700 metrekare alana sahip olduğunu anlatan Altınok, "Merhum Deniz Baykal yürüyüş yapması ve yüzücü olması ile meşhurdu. Burada 650 metre uzunluğunda bir de yürüyüş yolumuz var. Tabii sağlıklı yaşamın temeli de yürümek ve yüzmektir. Dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, spor aletleri olan parkı Ankara'ya hakim bir tepede inşa ettik. Parkımıza, devletimize ve milletimize uzun yıllar hizmet etmiş olan Deniz Baykal'ın ismini verdik. Bundan da şeref ve bahtiyarlık duyuyoruz." diye konuştu.

- "Bildiğim kadarıyla ilk defa bir tesise babamın adı veriliyor"

Baykal'ın oğlu Ataç Baykal da "Bildiğim kadarıyla ilk defa bir tesise babamın adı veriliyor Türkiye'de. Babam 50 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'nde hizmet etti. Ama ilk defa onun adına bir tesis açılışı, 20 yıl boyunca mücadele ettiği rakip siyasi parti mensubu tarafından yapıldı. Bu tuhaflık, belki daha sonra soracağımız pek çok sorunun açıklamasını da birlikte getirecektir diye tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de merhum Deniz Baykal'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4. Genel Başkanı olarak çok önemli bir siyaset insanı, önemli bir devlet adamı olduğunu vurguladı.

Erkek, "Türk siyasetine önemli hizmetler vermiş siyaset ve devlet adamının ismi, bu güzel parkta ve ülkemizin birçok güzel köşesinde de yaşayacaktır sonsuza kadar. Bu bizler açısından da çok çok anlamlı. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Tüm ailesine sevenlerine sabır diliyorum. Değerli belediye başkanımız nezdinde bu güzel parkın yapımında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Deniz Baykal Parkı hizmete açıldı.


AA