'DOMALAN' MANTARI İLGİ GÖRÜYOR

Yaz mevsimine girdimiz bu aylarda Karaman'da bahar yağmurlarıyla birlikte ortaya çıkan ve kilosu 200 TL'lerde satılan afrodizyak özelliği olduğu belirtilen 'domalan' mantarı ilgi görüyor.

AFRODİZYAK ETKİLİ 'DOMALAN' MANTARI İLGİ GÖRÜYOR

Kimi vatandaşların bazı dönemlerde geçim kaynağı haline de gelen domalan mantarı, görünüşte patatese benzerken; 'domalan' mantarı yurdun hemen hemen her bölgesinde yetişiyor.

İç Anadolu'da Karaman, Konya ve Aksaray'da yaşayanlar da son yağmurlarıyla toprak üstüne çıkan 'domalan' mantarını arazilere çıkarak topluyor.

Karaman’da son zamanlarda Karadağ kırsalında çıktığı gözlenen mantarı toplayan başta köylüler olmak üzere vatandaşlar "Topladığımız mantarları satıyoruz. Toplamak günlerimizi alıyor ama satarken bu kadar zorlanmıyoruz. Çünkü vatandaşın ilgisi büyük" dedi. 

Karaman’da yetkililer de, bazı yörelerde 'domalan', bazılarında da 'dolaman' olarak bilinen mantar türünün kırmızı et kadar besleyici ve lezzetli özelliğe sahip olduğunu söylerken, yağışların ne kadar fazla olursa, arazide dolaman bulmanın da o kadar kolay olduğu öğrenildi.