Bakan Çavuşoğlu: "Çift başlılığın olduğu yerde sorun var"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Kavganın, krizin olduğu yerde, çift başlılığın olduğu yerde sorun var. Koalisyonlara bakın, hepsi felaketle sonuçlandı' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kavganın, krizin olduğu yerde, çift başlılığın olduğu yerde sorun var. Koalisyonlara bakın, hepsi felaketle sonuçlandı” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’nın Metz kentinde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Çavuşoğlu, “Bunlar Türkiye’deki referanduma niye taraf oluyor? Neden PKK ile aynı saftalar? Neden FETÖ ile aynı safta duruyorlar? Neden DHKP-C’yi destekliyorlar? Neden Avrupa’daki bazı siyasi partiler ve milletvekilleri DHKP-C’yi terör listesinden çıkarmaya çalışıyorlar? Çünkü Türklerin ayak seslerinden korkuyorlar. Bağımsız Türkiye’den korkuyorlar. Türkiye’nin kendi başına karar almasından çekiniyorlar. Türkiye’nin geleceği için en önemli referandum, en önemli seçim budur. Biz bu referandumda ne yapıyoruz. Türkiye’nin istikrarı için, bürokrasiyi azaltmak için, ekonomik kalkınmayı sağlamak için, koalisyonları eklemek için, ülke içinde kardeş kavgalarını bitirmek için, askeri vesayeti bitirmek için, demokrasiyi güçlendirmek için bu anayasa paketini getirdik. MHP ile oturduk, CHP’yi de davet ettik. Zamanında 4 partili komisyon da oldu. Türkiye’nin yararına en var bunları tek tek madde madde tartıştık ve aramızda uzlaşı oldu ve bu paketi getirdik” ifadelerini kullandı.

“Bu sistemi değiştirmezsek yine koalisyonlar olur kardeş kavgaları olur”

Bakan Çavuşoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu sistemi değiştirmezsek yine koalisyonlar olur kardeş kavgaları olur. 15 senede istikrar bozulmadıysa her şeye rağmen tek başına bir iktidar olduğu içindir. 15 sene Türkiye’de her şeye rağmen istikrar bozulmadıysa Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olduğu içindir. Sistemden kaynaklanan sağlamlık değildir. Sistemin sağlam olmasından değildir.”

Demirel’in Başbakan, Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı olduğu dönemde kavgaların olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Çünkü kavganın, krizin olduğu yerde, çift başlılığın olduğu yerde sorun var. Koalisyonlara bakın, hepsi felaketle sonuçlandı” diye konuştu.

Hollanda’da Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun Adalet Bakanının önerisi üzerine kral tarafından atandığını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Hani demokrasiydi? Yargı bağımsızdı. İspanya, tümü parlamentonun önerisi üzerine kral tarafından atanır. İsveç, tamamı 11 kişinin hepsi hükümet tarafından atanır. İsveç demokraside ileri bir ülke. Norveç, 9 üyesi var. 2’sini parlamento, 7’sini hükümetin önerisiyle kral atar. Biz de 4’ünü Cumhurbaşkanı atıyor” dedi.

“Bu sistemde hainlere yer yok”

“Bu sistemde hainlere yer yok” diyen Çavuşoğlu, “Neden PKK hayır için çalışıyor? Çünkü bugünkü güçlü Türkiye, PKK’yı eziyor, inlerine gömüyor. Dağlarda, İHA’larla yakalayıp inlerini patlatıyor. Köylerde evlerin altına kazdıkları çukurlar, tüneller oralarda kahraman polisimiz ve askerimiz bunu gömüyor. Biliyorlar ki yeni sistemde gömüldükleri yerden çıkamayacaklar. Ondan dolayı Türkiye zayıflasın diyorlar. FETÖ’cüler 15 Temmuz’da Türkiye’yi ele geçiremedi. Bu milleti teslim alamadı. Güçlü Türkiye’de FETÖ’cülerin yeri olmaz. O yüzden FETÖ’cüler aynı şekilde hayır için çalışıyor” ifadelerini kullandı.