GMPA üyesi Ivahnyuk: "Rusya, mülteci akımına hazırlıklı olmalı"

Global Göç Politikası Uzmanlar Birliği (GMPA) üyesi Irina Ivahnyuk, Rusya'nın mülteci akımına hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.Global Göç Politikası Uzmanlar Birliği (GMPA) üyesi Irina Ivahnyuk, Rusya'nın, dünyada siyasi ve...

Global Göç Politikası Uzmanlar Birliği (GMPA) üyesi Irina Ivahnyuk, Rusya’nın mülteci akımına hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Global Göç Politikası Uzmanlar Birliği (GMPA) üyesi Irina Ivahnyuk, Rusya’nın, dünyada siyasi ve sosyal istikrarsızlıktan dolayı hızla artan mülteci akımını önleyemediğini, Rusya’nın mültecileri kabul etmeye hazır olduğunu ifade etmek için gösterilen tutumun politik açıdan doğru olacağını dile getirdi. Irina Ivahnyuk yaptığı açıklamada, "Rusya’nın mültecileri kabul etmeye hazır olduğunu söylemenin ileri görüş ve politik olarak doğru olacağını düşünüyorum. Bana öyle geliyor ki, Rusya’nın iş gücüne ihtiyacı vardır. Biz mültecileri kabul etmeye hazırız, onları karşılamak, yerleştirmek ve mülteciler için istihdam gücüne sıcak baktığımızı belirtmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

GMPA üyesi Irina Ivahnyuk, dünyada istikrarsızlık, toplumsal huzursuzluk, askeri çatışmaların yaşandığını vurgulanarak, bunların Rusya’da da gerçekleşme ihtimalinin olabileceğini söyledi. Ivahnyuk, Avrupa ve Türkiye arasında yaşanılan krizle ilgili yaptığı açıklamada ise krizin mülteci akımlardan dolayı kaynaklanmadığını, siyasi ve çevresel nedenlerden oluşabileceğini belirtti.