(Özel Haber) Rotterdam'da müslüman belediye başkanından İsrail bayrağı

Hollanda'da müslüman kökenli Ahmed Aboutaleb'in belediye başkanlığı yaptığı Rotterdam'ın tarihi belediye binasına kısa bir süre önce İsrail bayrağı asıldığı kaydedildi.Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Dışişleri Bakanı Mevlüt...

Hollanda’da müslüman kökenli Ahmed Aboutaleb’in belediye başkanlığı yaptığı Rotterdam’ın tarihi belediye binasına kısa bir süre önce İsrail bayrağı asıldığı kaydedildi.

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek programın iptaliyle başlayan diplomatik kriz sonrası hareketli saatlerin yaşandığı şehirle ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Müslüman kökenli Ahmed Aboutaleb’in belediye başkanlığı yaptığı Rotterdam’ın tarihi belediye binasına kısa bir süre önce İsrail bayrağı asıldığı kaydedildi. 9 Ocak 2017’de İsrail’de meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği bir saldırı sonrası İsrail devletinin acılarını paylaşmak üzere Fas kökenli Ahmed Aboutaleb’in inisyatifiyle asılan bayrak İsrail başta olmak üzere İsrail’e yakın lobilerin takdirlerini toplamıştı.

İsrail ile ilgili Fransızca yayın yapan “Le Monde Juif” haber sitesi, 10 Ocak 2017 tarihli habere “Rotterdam’ın müslüman kökenli belediye başkanı, belediye binasına İsrail bayrağı astı” başlığıyla yer vermişti.