Suriye muhalif güçleri Al Waer'ı boşaltmaya başladı

Suriye hükumeti ile geçen yıl yapılan anlaşma gereğince muhalif güçler muhasara altında bulunan Al Waer'den ayrılarak muhalif güçlerin elinde bulundurduğu Halep'teki başka yerlere gitmeye başladı.

Suriye hükumeti ile geçen yıl yapılan anlaşma gereğince muhalif güçler muhasara altında bulunan Al Waer’den ayrılarak muhalif güçlerin elinde bulundurduğu Halep’teki başka yerlere gitmeye başladı.

Suriye Rejimi devlet medyası ve görgü şahitleri hareketin bugüne kadar yapılan en kapsamlı boşaltma hareketi olduğunu açıkladı. Öğle saatlerine kadar 100 civarında muhalif savaşçı ve ailelerinin Humus’u terk ettiği öğrenildi. Suriye rejim güçlerine ait yeşil otobüslere bindirilen muhaliflerin çantaları Rus ve Suriye polis güçleri tarafından arandı.

Erkek, kadın ve çocuklar ve eşyaları daha sonra beyaz otobüslere bindirilerek Türkiye sınırı yakınındaki Cerablus’a götürüldü. Suriyeli Arap Kızılayı otobüslere bindirilme esnasında yolculara yardım etti.

Rusya ve Suriye’nin gözetiminde yapılan şehri boşaltma işleminin altı hafta alabileceği kaydedildi.

2012 tarihinden beri Suriye hükümet güçleri tarafından muhasara altında tutulan Al Waer ve çevresinde 75 bin kişi bulunuyordu.