E Okul takdir teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? Karne notu hesaplaması nasıl yapılır?

Dönem sonunda gençlerin ve çocukların en çok merak ettikleri detay okulundan belge alıp alamayacaklarıdır. Bir öğrencinin takdir mi teşekkür mü alacağını çok kolay bir şekilde hesaplayabileceğini biliyor muydunuz?

Dokuz ay boyunca okula giden lise ve ortaöğretim öğrencileri, bahar ve güz olmak üzere iki dönem boyunca eğitim görürler. Öğrenciler, her ders için bir yıl boyunca en az dört sınava girer. Bu sınav sonucunda da takdir belgesi veya teşekkür belgesi alırlar. İşte merak edilen E- Okul takdir teşekkür belgesi hesaplama yöntemi.

Teşekkür Belgesi Nedir?

Teşekkür belgesi, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin alabileceği belgelerden biridir. Dokuz ay boyunca eğitim gören öğrenciler, çalışmalarının sonucunda belge almaya hak kazanırlar. Bu başarıyı sınavlardan aldıkları notlar etkiliyor olsa da bunun haricinde bu başarıyı etkileyen farklı faktörler de vardır. Bu faktörler; devamlılık, ödevler, projeler, quizler ve performans ödevleridir. Öğrenciler tüm bu görevlerden sorumlulardır. Tüm bu görevleri yerine getirip getirmedikleri ya da ne kadar iyi yapıp yapmadıkları ortalamalarını belirler. Yani tüm hepsini yapıyor olsalar da ortalama bir notla geçebilirler. Ortalama notla geçenlerin aldığı belgeye teşekkür belgesi denir. Öğrencinin ortalaması 70-84.99 arasındaysa, öğrenci teşekkür belgesini almaya hak kazanır. Eğer öğrencinin ortalaması 70’in altında ise öğrenci belge alamaz. Teşekkür belgesi, öğrencinin okuduğu okul tarafından verilen bir belgedir. Tüm bunların yanı sıra, öğrencinin ortalaması 70’in üzerinde olsa bile teşekkür belgesi alamadığı durumlar olabilir. Disiplin cezasına çarptırılmış öğrenci, disiplin cezasını aldığı dönem herhangi bir belge alamaz.