Arapça Öğrenmek Neden Bu Kadar Zor?

Yapılan araştırmalara göre dünya dilleri arasında en zor kabul edilen dillerden bir tanesi de Arapça. Zorlu ve bir o kadar da ilgi çekici olan bu dili öğrenmek ise oldukça zahmetli. Neden mi? Harfleri ve yazılış tarzı nedeniyle özellikle Latin harflerin kullanıldığı ülkelerde Arapça öğrenmek bir hayli yorucu kabul ediliyor.

Yapılan araştırmalara göre dünya dilleri arasında en zor kabul edilen dillerden bir tanesi de Arapça. Zorlu ve bir o kadar da ilgi çekici olan bu dili öğrenmek ise oldukça zahmetli. Neden mi? Harfleri ve yazılış tarzı nedeniyle özellikle Latin harflerin kullanıldığı ülkelerde Arapça öğrenmek bir hayli yorucu kabul ediliyor. Buna rağmen düzenli çalışma ve profesyonel yardım gerektiren dil, Türkiye’de https://preply.com/tr/arapça-eğitimi/skype sitesi ile pek çok kişi tarafından rahatlıkla öğrenilmiştir.

 

Arapça öğrenmek için birbirinden farklı yolları tercih edebilirsiniz. Size hitap eden yönteme karar verdikten sonra kolaylıkla öğrenmeniz mümkündür. Dünya üzerinde en çok konuşulan 5.dil olan Arapçaya özellikle halkı Müslüman olan devletler tarafından eğitim sahasında sıkça yer veriliyor. Dil eğitimi almak isteyen herkes birbirinden farklı tekniklerle Arapçaya hâkim olmanın yollarını arıyor. Peki, siz size hitap eden yolu keşfetmek ister misiniz?

Arapça Öğrenmek Neden Bu Kadar Zor?

Yapılan araştırmalar sonucunda kendi anadilini kullanan ve herhangi bir yabancı dil bilmeyen kişiler, Arapça öğrenme konusunda en çok zorlanan kişilerdir. Özellikle dil eğitiminin doğru alınmaması, Arapçanın temelden yanlış anlaşılmasına neden olmakta ve sonrasında konuşma sorunları ortaya koymaktadır.

Sağdan sola yazılıp okunan dil, bu özelliği işe pek çok dilden farklıdır. Zor kabul edilmesinin ilk nedeni yapısal düzeninin farklılığıdır. İkinci neden ise harflerin ses farklılıklarıdır. Birden fazla ses düzenine sahip olan harfler, aldıkları ek ve takılarla oldukça geniş bir yelpazeye bürünebilmekteler. Tüm bunların yanında Arapçanın zor kabul edilmesinin bir diğer nedeni de beynin sol kısmını devreye sokuyor olmasıdır. Dünya dilleri arasında beynin sol kısmını aktifleştiren tek dil olan Arapça, bu özelliği ile en aykırı dil kabul edilmektedir.

Arapçada Vurgunun Başta Olması

Arapça öğrenmenin zor olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Bunun temel nedenlerinden biri ise Türkçe ile benzerliklerinden çok farklılıklarının olmasıdır. Alfabe farkının dışında vurguların başta yapılması yabancılık çekilmesine sebep olmaktadır. Bu açıdan bakıldığında Türkçede sonda bulunan yüklemler, Arapçada başta bulunmaktadır. Bu da cümle kurarken temel kavramlar konusunda sıkıntı yaşanmasına neden olmaktadır.

Arapça Kursta Öğrenilir mi?

Arapça öğrenmek için tercih edebileceğiniz birkaç yol bulunmaktadır. Bu yollardan ilki kurslara gitmek olabilir. Türkiye’de çok tercih edilen bir dil olmaması Arapçaya dair açılan kurs sayısını azaltmaktadır. Bu nedenle kursların en büyük dezavantajı az bulunur olmalarıdır. Açıldığında ise öğrenci yoğunluğu nedeniyle kursta gereken özen gösterilememektedir. Dolayısıyla sizin ihtiyacınız olan diyaloglar bir hayli zorlaşacaktır. Tüm bunların sonucunda kurs sayısının az olması kursiyerlerin maddi açıdan da zor duruma düşmelerine neden olabilmektedir.

Arapça Özel Öğretmenle Öğrenilir mi?

Arapçayı öğrenme yöntemlerinden bir diğeri de özel öğretmendir. Dile hâkim olan aynı zamanda anlatma becerisine sahip kişiler tarafından ders alabilmeniz mümkündür. Birebir ders almaların diyalog açısından muhakkak faydası olacaktır fakat en pahalı dil öğrenme tekniklerinden biri olduğu unutulmamalıdır. Maddi açıdan sıkıntı yaşamak istemiyorsanız özel ders ile Arapça öğrenmek sizi biraz zorlayabilir.

Arapça Online Eğitimle Öğrenilir mi?

Arapçanın en ideal öğrenilme şekli online dil eğitimidir. Dilediğiniz zaman alabileceğiniz derslerle evinizden ayrılmadan rahatlıkla Arapçanızı geliştirebilirsiniz. Özellikle sıfırdan Arapça öğrenmek isteyenler için internet üzerinden ders almak çok daha faydalı olacaktır. Kursların kalabalık ve karmaşık sistemlerinin aksine evde oturduğunuz yerde canlı olarak ders alabilme şansına sahipsiniz. Üstelik dilediğiniz öğretmeni seçme hakkınız da bulunmakta. Hem konforunuzdan ödün vermeden hem de istediğiniz kadar dil eğitimi alabileceğiniz tek yöntem online dil eğitimidir.

Arapça Öğrenmenin Kolay Olduğu Adres

Arapça ne kadar zor bir dil olursa olsun işin erbabı kabul edilen kişilerden eğitim aldığınızda hiçbir problem yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. Özellikle Arapçaya hâkim kendini geliştirmiş öğretmenlere sahip olan Preply sitesi ile kısa sürede kendinizi geliştirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Yaklaşık 25.000 öğretmen donanımına sahip olan Preply.com, dilediğiniz öğretmeni seçebilme şansını sunuyor. Bunun yanında öğretmeninizle diyaloglarınız, dinleme dersleriniz ve gramer üzerine eğitim fırsatlarınız da bulunuyor.

70.000’den fazla öğrencisi bulunan sitenin tüm kullanıcıları hızlı dil becerisi kazandıklarını sık sık dile getiriyor. Arapça dil eğitimi almış olan herkesten memnuniyetlerini öğrenmeniz mümkün. Size uygun ve samimi bir dil eğitimi almak için bu adresi muhakkak tıklamalısınız.

12 ayrı dilde eğitim veren site pek çok ülkede en başarılı online dil sitesi olarak kabul edilmektedir. Gün geçtikçe adından daha da söz ettirdiği için başarılını gözlemlemek mümkündür.

Arapçayı Online Öğrenmek Pahalı mı?

Hangi dili öğrenmek isterseniz isteyin dili doğru eğitimle öğrenmezseniz çok masraf yapmak durumunda kalırsınız. Yurt dışı eğitimleri, yurt içi kurslar Arapça öğrenmek için en pahalı yöntemlerdir. Özellikle en çok kullanılan yöntemlerden biri olan kurslar, maddi açıdan sıkıntı yaşamanız için birebirdir. Buna engel olmak için birebir derslere yoğunlaşan pek çok kişi, özel derslerin kurslardan aşağı kalmadığını en az o kadar masraf yaptıklarını belirtirler. Tüm bunlar göz önüne getirildiğinde akla ilk gelen online eğitim olmaktadır. Online siteleri araştırdığınızda dikkatinizi uç noktalarda bulunan eğitimler çekecektir. Ucuz ve pahalı olan kurslar arasından size hitap eden kursu bulup çıkarmanız önemlidir. Özellikle saat başına ücret alan siteleri tercih etmeye özen göstermelisiniz. Aksi halde toplu para ödediğiniz kurumlardan paranızı geri alma şansınızı kaybedebilirsiniz.

arapça