Bu Yazıyı Okumadan YGS'ye Girmeyin! İşte Şaşırtan Soru Kökleri!

Pazar günü yapılacak olan YGS'de yorum ve analiz yeteneğini ölçen kelimeler adayları yanıltıyor. Peki bu kelimeler hangileri?

Pazar günü yapılacak olan YGS sınavında yorum ve analiz yeteneğini ölçen kelimeler adayları en fazla yanıltan kelimeler arasında yer alıyor. Özellikle kesinlikle doğrudur şeklinde bulunan soru kalıpları için adayların çok f-daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Adaylar en fazla bu tür soru kalıplarında yanlışlık yapıyor.


2 milyon 265 bin adayın bu yıl gireceği YGS sınavı Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Sınavda 150 sınav barajını geçen öğrenciler iki yıllık fakülte tercihi yapabilecek. 180 barajını geçen öğrenciler ise 4 yıllık fakülte tercihinde bulunacak. Bu öğrencilerin 4 yıllık fakülte tercihi yapmak için lisans yerleştirme sınavlarına giriş yapmaları gerekiyor. Sınavda her biri 40sorudan oluşan 4 farklı dalda sorular yer alıyor.  Öğrenciler sınav süresince Türkçe matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimleri branşında toplam 160 soru yanıtlayacak.

Sınava girecek öğrencileri ise uzmanlar uyarıyor. Özellikle soru kökenleri konusunda dikkatli olması gereken öğrenciler, en fazla değildir, kesinlikle doğrudur şeklindeki ifadelerde yanlışlık yapıyor. Uzmanlar öğrencilerin sınavdan önce dinlenmeleri gerektiğini ve sınavda dikkatin dağılmaması için sakin bir şekilde sına girmeleri gerektiğini söyledi. Böylece dikkat ölçen soru kalıplarında öğrencilerin yanılma ihtimali de en aza indirgenmiş oluyor. YGS sınavından başarı ile geçmeyi başaran öğrenciler farklı oturumlar şeklinde yapılan Lisans Yerleştirme sınavına girecekler. Yaz döneminde ise öğrencileri heyecanlı bir tercih maratonu bekliyor.

ygs şaşırtan kelimeler