E okul karne notları öğrenme ekranı 2017

Ailelerin en büyük tedirginliklerinden biri çocuklarının sınavlardan düşük alması ve okulda başarısız olmalarıdır. Bu durum sonucunda aileler çocuklarını gerekli kurslara yollamak, ek ders aldırmak gibi birçok tedbirler almak isterler. Çocukların sınav ve yaptığı performans, proje ödevlerinin notlarını, e okul yardımıyla görmek mümkündür. E okul karne notları siteye girilince ilgili bireyin karşısına çıkmaktadır.

E okul 2007 senesinde M.E.B tarafından çıkarılan bir web sitesidir. Şuanda mobil uygulaması vardır ve aylık bir ücret karşılığında aileleri, devamsızlık notlar vs. bilgiler ile bilgilendirmektedir. E okulun, karne notlarını hesaplayan bir bölüm vardır. Oradan kolayca e okul karne notları görülebilir. E okul öğrencinin 4.sınıftan mezun olana kadar aldığı bütün notları, devamsızlıkları vb. bilgileri kapsamaktadır. E okul karne notları görmek hariç şunları da yapmak mümkündür;

Duyuru Almak

Öğretmenler çoğu zaman öğrencilere ve ailelere duyuru yapmak ister. E okul aracılığıyla Bu duyuruları görmek çok kolaydır.

Ders programı

Öğrenciler alamadığı ders programların, ders saatlerini, öğretmen adları vb. bilgilere ulaşmaları mümkündür.

E OKUL GİRİŞ EKRANI

Devamsızlık Bilgisi

Öğrenciler ve aileler, devamsızlık bilgisine kolayca ulaşabilir. Özürlü ve özürsüz devamsızlık bilgileri eksiksiz yazılmaktadır. Böylece aileden habersiz olarak okula gitmeyen öğrencilerin devamsızlık bilgisi öğrenilebilir. Bunun özel olarak mobil servisi de vardır. Mesela öğrenci okula gitmemiş ise ailelerin telefonuna kısa mesaj ile bildirilmekte. Bunun aylık 2 lira gibi bir ücreti bulunmaktadır.

Not Bilgileri

Öğrencinin aldığı notlar, e okul karne notları sisteminde bulunmaktadır. Aileler, bireyin durumunu bu şekilde kontrol edebilir. Ayrıca e okul sisteminden TEOG sonuçlarını da görüntülemek mümkündür.

Sistemde ayrıca öğretmen ve yönetici girişi vardır. Öğretmenler bu şekilde öğrencinin, e okul karne notları girilmektedir. Öğrenci sisteme 11 haneli T.C kimlik numarası ile giriş yapabilir. T.C kimlik numarası olmayanlar e okul kayıt sisteminde verilen geçici numara ile giriş yapabilir. Her öğrencinin okul tarafından verdiği bir okul numarası vardır. Verilen numara ile sisteme giriş yapılmaktadır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra birkaç güvenlik sorusu yanıtlanmalıdır. Yanlış cevap verildiği takdirde sisteme giriş yapılamamaktır. Aile, e okul karne notlarını, devamsızlık bilgisini, nakil durumunu bu şekilde takip edebilir.